Cât de periculoși sunt pufuleții, de fapt. Ingredientul toxic despre care puțini știu

de: Iulia Statie
25 11. 2021

Mulți români preferă să cumpere o pungă de pufuleți pe care să o consume în momentele în care vizionează un film. Între timp, micuții parcă sunt atrași de aceste produse și le cer din ce în ce mai des. Din păcate, pufuleții sunt periculoși și conțin o substanță care poate să aducă multe probleme.

Pericolul ascuns din pufuleți. Ce ingredient toxic conțin

Pufuleții sunt preferați chiar și de persoanele care își doresc să aibă parte de un stil de viață cât mai sănătos. Aceștia le amintesc tuturor de gustul din copilărie, mai ales atunci când vine vorba despre o seară liniștită, petrecută în fața televizorului alături de cei dragi.

În timp ce micuții vor să îi consume cât de des se poate pentru că sunt delicioși, ei nu ar fi așa de buni. Aceste produse conțin un ingredient toxic care poate să aducă mari probleme. Pufuleții sunt produse expandate care se obțin din făină de porumb și au un adaos de glucoză și glucide.

Al doilea ingredient ca și pondere din lista celor folosite pentru a obține pufuleții este sarea. Mulți specialiști în nutriție avertizează că ingredientul nu trebuie să fie consumat în exces. De asemenea, în compoziția lor se regăsește și tartrazina, un colorant artificial destul de periculos.

Ce probleme pot provoca pufuleții. Nu mulți știu aceste lucruri

Tartrazina se obține prin sinteza chimică din gudron de cărbune, fiind un colorant sintetic. Ingredientul le dă alimentelor culoarea galbenă sau portocalie. Acesta poate provoca alergii la nivelul pielii, potrivit Realitatea. De asemenea, consumul său poate să ducă la agravarea astmului.

Acest colorant este unul dintre cei mai periculoși aditivi utilizați în industria alimentară, ținând cont de problemele pe care le poate provoca. Astfel, pufuleții nu ar mai trebui să fie consumați în exces, mai ales pentru că respectivul colorant sintetic se regăsește pe lista lor de ingrediente.

Ce produse conțin ingredientul toxic, de fapt

Aditivul ar provoca tulburări de vedere, dificultăți de respirație și eczeme. De asemenea, el poate să afecteze într-un mod negativ atenția copiilor, dar și activitățile pe care le au aceștia în fiecare zi. Tartrazina poate să se regăsească în foarte multe alimente disponibile pe piață.

Mai exact, colorantul este folosit pentru dulciuri, acadele, bomboane, produse de patiserie, prăjituri, biscuiți, gelatină, budincă, jeleuri și diferite băuturi cu nuanțe de verde sau galben, dar și energizante. Aditivul este folosit și pentru condimente, floricele de porumb, chips-uri și multe alte produse.