Cât de periculoase sunt mănușile de cauciuc la cumpărături. Detaliul de care nimeni nu ține cont

Cât de periculoase sunt mănușile de cauciuc la cumpărături. Detaliul de care nimeni nu ține cont. Sursa foto: peroz.ro

În contextul în care ne aflăm, tot mai multă lume apelează la mănuşi de protecţie atunci când iese în public, fie şi la cumpărături. Experţii în medicină spun că mănuşile sunt bune, dar să fie corect folosite, altfel există riscul ca acestea să facă mai mult rău decât bine.

Cât de periculoase sunt mănușile de cauciuc la cumpărături. Detaliul de care nimeni nu ține cont

Fiecare vrea să se ştie cât mai în siguranţă atunci când iese din casă în această perioadă. Pe lângă măştile pentru faţă, din arsenalul de protecţie al populaţiei au început să facă parte şi mănuşile. Experţii în epidemiologie spun că acestea fac mai mult rău decât bine, pentru că mulţi nu ştiu să le folosească.

Unul dintre aceştia este şi microbiologul Kelly Reynolds, doctor în Ştiinţele Mediului şi Ştiinţa Expunerii şi director la Centrul de evaluare a riscurilor din cadrul Universitatii din Arizona. „Mănuşile pot face mai mult rau decat bine„, a declarat Kelly Reynolds.

Mănuşile se comportă ca şi mâinile când vine vorba de răspandirea virusurilor. Virusul care a apărut în China nu intră în corp prin mâini, deci nu avem nevoie de bariera acolo. Dacă se atinge o suprafaţă contaminată cu manuşile şi apoi se atinge altceva, este posibil ca răspândirea să se facă ca şi când mâinile ar fi fost goale, fără protecţie.

Proprietatile adezive ale virusurilor diferă; este posibil ca acesta să adere la mănuşile din latex mai bine decât ar putea să adere la piele„, spune Kelly Reynolds.

Există tendinţa ca după folosirea mănuşilor să nu ne mai spălăm pe mâini. Este ceva foarte rău, mai ales că folosirea mănuşilor ajută la răspândirea virusurilor de la un spaţiu la altul. Un alt neajuns al purtării mănuşilor este acela că mâinile se spală şi se dezinfectează mult mai repede. De asemenea, scoatrea mănuşilor fără a respecta câteva reguli nu face decât să se răspândească germenii şi mai mult.

Am facut studii cu privire la lucratorii din domeniul sanatatii si la modul in care le scot ei, iar aproximativ 30% procedeaza gresit cu toate ca au fost instruiti„, a mai spus Kelly Reynolds.

Manusile se scot corect pe dos, dinspre încheietură spre degete. Medicul epidemiolog a mai subliniat că şi atunci când purtăm şi îndepărtăm corect mănuşile, mâinile trebuie neaparat spălate după aceea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI