Klaus Iohannis: 500 de euro pentru medici. Ce alte măsuri s-au anunțat oficial

Klaus Iohannis: 500 de euro pentru medici. Ce alte măsuri s-au anunțat oficial
Iohannis, ședință de ultimă oră cu Orban și Tătaru. Ce decizii s-au luat după demisiile din Suceava

În contextul ultimelor evenimente de la Spitalul Județean Suceava și datorită extinderii pandemiei în toaă zona Sucevei, Președntele Iohannis a cerut astăzi o videoconferință cu toți factorii decizionali pentru a rezolva cât mai repede situația.

Iohannis, ședință de ultimă oră cu Orban și Tătaru

În videoconferința de astăzi Klaus Iohannis i-a convocat, atât pe Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul de Interne, Marcel Vela, premierul Orban dar și autoritățile locale și centrale din Municipiul Suceava. S-au luat câteva decizii importante și urgente pentru a descongestiona situația de acolo. Prima decizie importantă a fost aceea de a trece Spitalul Județean Suceava sub conducere militară, după ce managerul interimar și-a dat demisia. Cu alte cuvinte spitalul va fi sub controlul Ministerului Apărării Naționale și cu management militar.

”Spitalul judeţean.. este o unitate în care, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Ce trebuie să facem este să repunem în funcţiune spitalul, pentru asta este ministrul Tătaru împreună cu domnul secretar de stat Oprea, acesta având o sarcină clară, să repună spitalul în funcţiune. Secretarul de Stat va rămâne acolo pentru a rezolva aceste probleme. Trebuiesc introduse proceduri militare, adică militarizarea spitalului. Este nevoie ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar pentru că medicii să fie protejaţi.”, a declarat Iohannis.

Ce decizii s-au luat după demisiile din Suceava

Alte decizii luate au fost cele de echipare a spitalului cu echipamente, medicamente și toată aparatura necesară pentru repunerea în funcțiune a spitalului, iar mesajul președintelui către medicii și personalul medical de acolo fiind acela de a reveni la muncă și să facă în continuare ceea ce au făcut până acum.

”În acest moment au fost livrate 5000 de combinezoane pentru medici şi personalul medical, 20 mii de măşti de protecţie şi mănuşi, inclusiv medicamente specifice pentru pacienţii cu covid. Este nevoie de testarea urgenţă a personalului medical, de încă un aparat de testare care va fi pus la dispoziţie în timpul cel mai scurt. Pentru personalul medical, prima linie de apărare împotriva epidemie, am solicitat să se identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi covid. Este vorba de un bonus consistent, de aproximativ 500 de euro pe lună, unul onorabil. Promisiunea există la guvern că în foarte scurt timp vor veni cu soluţii concrete pe această temă.”, a mai declarat Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI