14 apr. 2023 | 10:07

Cât de mic poate să fie ‘cel mai mic căţel din lume’. Proprietarul îl ţine în buzunar. Foto

Diverse
Cât de mic poate să fie 'cel mai mic căţel din lume'. Proprietarul îl ţine în buzunar. Foto
Cât de mic poate să fie 'cel mai mic căţel din lume'

Multitudinea de rase de câini înseamnă că există aproape sigur un patruped perfect pentru fiecare dintre noi. În rândurile de mai jos vom vorbi despre „cel mai mic căţel din lume”, care nu numai că încape într-o geantă, ci poate fi plimbat chiar și într-un buzunar. Se numește Pearl și este cam cât o bancnotă de un dolar.

Cât de mic este cel mai mic căţel din lume

Ca și cum câinii ar avea nevoie să devină mai drăguți decât sunt în mod normal, există câteva rase de patrupezi atât de mici care fură inima oricui! Sunt ușor de îngrijit și sunt atât de micuți încât pot încăpea perfect în geanta ta preferată. Printre aceștia, se numără și Pearl care a fost desemnat cel mai scund câine din lume de către Guinness World Records.

Pearl nu este un câine obișnuit de geantă. Este o femelă chihuahua atât de micuță, încât stăpânul ei o strecoară cu ușurință în buzunarul de la geacă. În vârstă de doi ani, aceasta este de aproximativ mărimea unei bancnote de un dolar.

Cântărea puțin peste 28 de grame la naștere

Născută în Florida, la 1 septembrie 2020, cățelușa Pearl este mai scundă decât un băț de acadea, având o înălțime de doar 5,59 centimetri. Ea are o lungime de aproximativ 2,54 centimentri și cântărește 553 grame, un câștig uriaș față de cele mai puțin peste 28 de grame pe care le cântărea la naștere.

Pearl este înrudită cu deținătoarea anterioară a recordului, Miracle Milly, care avea o înălțime de 9,65 centimentri. Ea a murit în 2020, înainte ca noua deținătoare a recordului mondial să se nască. Potrivit Guinness World Records, mama lui Pearl este una dintre surorile identice ale lui Milly.

„Suntem binecuvântați să o avem. Și de a avea această ocazie unică de a ne doborî propriul record și de a împărtăși cu lumea această veste uimitoare”, a declarat Vanesa Semler, proprietara lui Pearl, cât și a lui Miracle Milly.

Simpaticul patruped a fost dezvăluit recent la „Lo Show Dei Record”, emisiunea de talente televizată a Guinness din Italia.

Cel mai mic câine din toate timpurile

Conform ghidurilor oficiale ale Guinness, fiecare măsurătoare a lui Pearl a fost luată de la baza piciorului din față până la vârful crestei dintre omoplați, pe o linie verticală dreaptă, iar rezultatele i-au adus titlul de cel mai mic câine din lume.

Cu toate acestea, recordul din toate timpurile în deține un Yorkshire terrier pitic, care a avut o înălțime de doar 2,8 centimetri și o lungime de doar 3,75 centimetri, de la vârful nasului până la capătul cozii. Acesta a murit în 1945, înainte de a împlini doi ani.

Citește și: 10 rase de câini pe care nu trebuie să le cumperi niciodată. Care e motivul

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Taxe înfricoșătoare plătite de români. Cât oprește statul în fiecare lună
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
A devenit OBLIGATORIU în toată România. Legea a intrat în vigoare deja
Capital.ro
O nouă fabrică se va deschide în România | Ministrul Economiei: ”Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă”
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Vom fi OBLIGAȚI să REPARĂM electrocasnicele STRICATE. CÂND se va APLICA
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro