Cât de des trebuie udate florile de apartament iarna. Ce greșeală fac mulți români

Cât de des trebuie udate florile de apartament iarna. Ce greșeală fac mulți români
Cum trebuie să îngrijești plantele de apartament

Mulți români preferă să țină flori în apartamente, mai ales pentru că ele înfrumusețează imediat orice locuință. Decorul tău este lăudat de toată lumea, însă cum îngrijești plantele iarna? Există o greșeală pe care trebuie neapărat să o eviți dacă vrei ca ele să reziste în anotimpul rece.

Cum îngrijești florile în anotimpul rece

Plantele intră în repaus vegetativ în sezonul rece, așa că este important ca ele să fie îngrijite așa cum trebuie. Este necesar să respecți anumite trucuri pentru a te bucura de florile tale și în perioada următoare, mai ales pentru că acestea sunt extrem de fragile dacă nu primesc atenția cuvenită.

Florile de apartament trebuie să fie udate, însă nu în canități prea mari sau prea mici, mai ales pentru că sănătatea lor poate să fie afectată. Ele intră în repaus vegetativ la sfârșitul toamnei, așa că se refac după sezonul cald. Ele consumă mai puțină energie și strâng resurse pentru a înflori în următorul sezon.

Plantele tale nu trebuie să fie udate prea des în următoarea perioadă. Poți să le acorzi atenție la 1-2 săptămâni sau chiar mai puțin. Dacă o să le pui prea multă apă, poți facilita apariția mucegaiului. De asemenea, rădăcinile pot să putrezească dacă nu uzi florile într-un mod corect.

Când trebuie să fie udate plantele

Unele plante au mai puțină nevoie de atenție ca altele. Spre exemplu, cactușii, care sunt extrem de populari printre români, pot să fie udați la 3 săptămâni. Apa trebuie să fie în cantități mici și la temperatura camerei. Altfel, ei nu o să reziste iarna, potrivit cumsa.ro.

Între timp, plantele tropicale, ficusul și dracena au nevoie să fie udate cu apă la temperatura camerei la 2 săptămâni. Nu uita să le pui în locuri foarte luminoase pentru a rezista. Mai mult, orhideele trebuie lăsate într-un loc unde ajung razele soarelui. Aceste flori minunate au nevoie de apă la 2 săptămâni.

Ce pot să pățească florile tale dacă primesc prea multă apă

Mușcatele și begoniile trebuie să fie udate foarte rar, doar atunci când pământul este uscat. În cazul în care o să le pui prea multă apă, poate să își facă apariția mucegaiul sau rădăcinile pot să putrezească. Plantele tale pot să aibă de suferit dacă nu au parte de o îngrijire făcută într-un mod corect.

Mai mult, este important ca florile tale să nu primească o cantitate mare de apă în sezonul răcoros. Frunzele plantelor se pot ofili, iar același lucru o să se întâmple și cu bobocii. Din păcate, planta pe care o ai în apartament se poate opri din creștere dacă a fost udată prea des.