Cât de des trebuie spălate prosoapele la mașina de spălat. Greșeala pe care o fac mulți români

Cât de des trebuie spălate prosoapele la mașina de spălat. Greșeala pe care o fac mulți români
Cum trebuie spalate corect prosoapele de baie

Niciun sentiment nu este mai plăcut decât acela când te înfășori într-un prosop cald și pufos, după un duș sau o baie fierbinte, nu-i așa? Ei bine, iată cât de des este normal să spălă, prosoapele de baie.

Cum și când se spală corect prosoapele la mașina de spălat

Oare la cât timp trebuie spălate, de fapt, prosoapele de baie? Specialiștii spun că pe materialul prosopului rămân tot felul de germeni, odată ce-l agătăm înapoi în cui, după ce ne-am șters corpul cu el.

Jurnaliștii de la CNN au apelat la un expert pentru a afla cât de des ar trebui spălate prosoapele pentru a preveni murdărirea, ceea ce este exact opusul utilizării sale intenționate.

Potrivit acestora, prosoapele și articolele pentru baie trebuie spălate cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta este regula generală recomandată de Manal Mohammed, lector superior de microbiologie medicală la Universitatea Westminster din Regatul Unit.

Este bine să refolosiți un prosop de câteva ori înainte de a vă spăla și usca, deoarece acest lucru beneficiază și mediul înconjurător. Cu toate acestea, specialiștii îți recomandă să schimbi prosopul deîndată ce observi că materialul textil capătă un anumit miros neplăcut.

„E în regulă să refolosiți un prosop de câteva ori înainte de a vă spăla și usca – și este mai bine și pentru mediu. Reutilizarea prosoapelor de câteva ori este mai bună pentru mediu și probabil că nu va fi un motiv de alarmă.

Dar de îndată ce observați mirosuri ciudate, cu siguranță e timpul pentru o spălare, deoarece acesta este un indiciu al creșterii fungice și bacteriene. Prosoapele nu sunt curate așa cum credeți și pot transmite germeni.

Nu se știe cât timp poate supraviețui coronavirusul cu prosoapele, dar este foarte important să nu împărțiți prosoapele cu persoanele infectate sau cu persoanele care se auto-izolează la gospodărie.”, a declarat specialistul Manal Mohammed, exclusiv pentru cei de la CNN.

Ce se întâmplă atunci când ne ștergem cu prosopul de baie pe corp

De fiecare dată când folosim sau atingem un prosop, specialistul explică faptul că transferăm orice germeni de pe trupul nostru pe acel prosop.

De aceea este recomandat să ne spălăm mâinile cu apă și săpun timp de 20 de secunde, regula stabilită dintotdeauna, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Prosoapele se pot îmbâcsi și mai tare dacă nu sunt curățate cum trebuie. De exemplu, nu este recomandată spălarea acestora laolaltă cu alte obiecte delicate precum lenjeria intimă sau articole din dantelă.

„Dacă nu vă spălați corect mâinile – timp de cel puțin 20 de secunde – mai ales după ce ați folosit toaleta, deoarece este plină de germeni, acestea pot fi ușor transferate pe prosop”, a spus Mohammed.