Cât de bun este pepenele pentru sănătate: lista beneficiilor care te va uimi

Dacă ți-ai făcut un obicei din a consuma pepeni în mijlocul verii, să știi că vei avea mai mult de câștigat decât ai crede la prima vedere. Mulți cred că te umflă și nu au vreo valoare nutrițională, dar nu-i așa.

Pepenii sunt la modă în Română și foarte mulți oameni termină săptămâna cu cel puțin un pepene, în momentul în care aceștia ajung să se găsească pe toate străzile, la prețuri derizorii. În privința benficiilor pentru sănătate derivate din consumul lor, lista este surprinzător de lungă. În primul rând, includ atât de mulți nutrienți, încât valoarea nutrițională per calorie este cea mai mare dintre toate fructele și legumele.

Pe lângă faptul că au un gust grozav și, de cele mai multe ori, nu sunt foarte dulci, pepenii sunt buni pentru sănătate. Include o cantitate semnificativă de vitamine, începând cu A, B6, C. Au L-Citrulină, fibre, antioxidanți și potasiu. L-Citruline ajută la menținerea nivelul normal al tensiunii arteriale și stimulează detoxifierea hepatică.

Pe lângă partea teoretică a ecuației însă, consumul de pepeni facilitează omorârea bacteriilor din organism și facilitează curățarea rinichilor. Semințele de pepeni te pot ajuta să elimini pietrele de la rinichi, dacă le strivești și faci un fel de ceai din ele, cu apă fierbine, pe care îl bei.

Consumul regulat de pepeni roșii duce la scăderea tensiunii arteriale și stimulează circulația sângelui într-un mod cât se poate constructiv. Vtimanina C din pepeni previne întârirea arterelor. Apa și fibrele previn constiparea. Dacă te-ai obișnuit să mănânci deseori pepeni, ești eficient în prevenirea cancerului de prostată.

Potasiul și magneziul din pepeni te scapă de cârcei și amorțeală. Aceste minerale au un rol importante în procesul de recuperare de după o intervenție chirurgicală, de exemplu. Pepenii facilitează eliminarea de amonic din ficat și curăță întregul organism. Nici măcar nu contează cum îi consumi. Îi poți mânca felii, tăia și în cuburi și utiliza într-o salată sau îi poți transforma în suc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI