Cât de bun este filmul Joker? Merită să-l vezi la cinema?

Cât de bun este filmul Joker? Merită să-l vezi la cinema?
Merită să vezi filmul Joker?

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, „Joker” a câștigat luna trecută la Festivalul de Film de la Veneția, marele premiu al galei. Acum a ajuns și în cinematografele românești, deci putem plonja cu toții în mintea tulbure a acestui personaj legendar. Filmul „Joker” care a stârnit nenumărate controverse dar și aprecieri a urcat pe locul întâi în box office-ul românesc de weekend. Câți români au văzut filmul „Joker” și cu ce încasări se laudă acesta la doar câteva zile de la lansare?

Merită să vezi filmul Joker?

În regia talentatului Todd Phillips (trilogia „Marea Mahmureală”, „Sorocul”, „Tipii cu Arme”), Prințul-clovn al Crimei părăsește scena filmelor cu supereroi și pășește într-un univers mai întunecat și mai plauzibil.

Sursa de inspiraţie pentru înfăţişarea personajului a reprezentat-o actorul Conrad Veidt, din adaptarea cinematografică a romanului „Omul care râde”, de Victor Hugo, lansat în 1928, precum şi ilustraţia Jokerului, element cu o funcţie specială în jocul de cărţi.

Pe scurt despre Joker…

Filmul își concentrează acțiunea originală și nemaivăzută până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC. Cu o viziune amplă și complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck (Phoenix), un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obține este un studiu de personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social; ci și o poveste moralizatoare.

Poster film Joker.
Cât de bun este filmul Joker.Merită văzut la cinema?

Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile. În King of Comedy, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el.

Una din cele mai așteptate pelicule cinematografice ale anului 2019

Pelicula ”Joker” (2019) a avut premiera la 31 august în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, unde a fost recompensată cu marele premiu, Leul de Aur.

Pe data de 3 aprilie 2019 s-a lansat primul trailer al filmului JOKER, una dintre cele mai așteptate pelicule cinematografice ale anului 2019. Filmul a apărut în cinematografe pe 4 octombrie 2019 și îl are în distribuție, în rol principal, pe Joaquin Phoenix, câștigător al unui premiu Grammy, dar și al unui Glob de Aur. De asemenea, Joaquin Phoenix, actorul cu origini portoricane în vârstă de 44 de ani, a primit și trei nominalizări la Oscar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI