Cât curent consumă un aer condiționat iarna, de fapt. Faci sau nu economie la factură?

Cât curent consumă un aer condiționat iarna, de fapt. Faci sau nu economie la factură?
Ce se întâmplă dacă folosești aerul condiționat iarna. Cât curent consumă un astfel de aparat

Mulți români folosesc aerul condiționat și iarna. Numeroase persoane caută tot felul de metode pentru a economisi bani în timpul sezonului rece în timp ce locuințele sunt încălzite. Totuși, cât consumă un astfel de aparat în zilele geroase?

Folosești aerul condiționat iarna? Află cât consumă acesta

Vara trăim fără griji, însă folosim aerul condiționat pentru a ne asigura că nu o să ne luptăm cu o căldură toropitoare și în locuințe. Mulți optează pentru acest aparat și în sezonul rece, mai ales pentru că toată lumea își dorește un plus de confort în momentele în care vremea nu este prietenoasă.

În timp ce facturile au suferit majorări de prețuri, românii caută numeroase trucuri pentru a economisi mai mulți bani. Frigul pune stăpânire pe România, așa că este important să te asiguri că locuința ta este călduroasă. Poți să recurgi oricând la ajutorul aerului condiționat pentru acest lucru.

Află că este bine să alegi un invertor în momentul în care te-ai decis să îți achiziționezi un astfel de aparat, mai ales pentru că unitățile AC funcționează chiar și când temperaturile de afară ating -15 grade Celsius. De asemenea, trebuie să știi că există câteva reguli.

Tot ce trebuie să știi despre aerul condiționat

Un curent alternativ de 12 AC consumă 1,2 kW, dând 3,5 kW la răcire sau încălzire, potrivit tesla.ro. Unitățile AC se folosesc de efectul gazelor comprimate, fiind eficiente din punct de vedere energetic, însă cum alegi cel mai bun aparat pentru casa ta?

Ține cont de câte camere vrei să încălzești, dar și care este suprafața lor. Apoi, vezi care este înălțimea tavanului, dacă spațiul în care este amplasat AC-ul este poziționat pe partea însorită, etajul unde se află zona de încălzire, modul în care a fost izolată camera, dar și câte persoane o să folosească spațiul.

Trucuri geniale. Cum economisești mai mulți bani

AC-ul este mult mai ieftin, așa că o să economisești mai mulți bani dacă îl folosești și uiți de alte metode de încălzire, printre care încălzirea centrală, pe lemn, electrică, pe gaz sau cărbune. El poate să fie programat și nu ocupă mult spațiu în timp în locuința ta se face cald cât se poate de repede.

O achiziție mai scumpă te va ajuta să economisești mulți bani pe viitor, așa că optează pentru un aparat de aer condiționat nou. Mai mult, poți să folosești chiar două AC-uri pentru o suprafață de până la 60 de metri pătrați, ele având un consum de 300-450 kWh chiar și în cele mai friguroase zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI