30 sept. 2022 | 19:45

Cât crește consumul de curent când pui mâncarea în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

Diverse
Cât crește consumul de curent când pui mâncarea în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români
Ce greseala fac romanii cand vine vorba de frigider. Din acest motiv au facturi mari

Cât crește consumul de curent când pui mâncarea anapoda în frigider. Care este greșeala pe care o fac mulți români în exploatarea frigiderului. În contextul în care energia electrică s-a scumpit, un electrocasnic mai performant din punct de vedere energetic și corect exploatat va scuti de mulți bani pe proprietar.

Ce frigidere sunt cele mai economice. Ce greșeală fac românii privitor la acest aparat electrocasnic

Toate frigiderele au o etichetă energetică care indică consumul de energie și clasa energetică din care face parte aparatul. Astfel, o notă bună ar fi A++ sau A+++. Atunci când cumpărați un frigider trebuie să țineți cont de faptul că, cu cât aparatul este mai eficient, cu atât consumul de curent electric este mai mic.

O altă posibilitate ar fi să optați pentru un frigider cu tehnologie inverter. Aceasta tehnologie adaptează puterea la nevoile din fiecare moment. În prezent, practic toate frigiderele din gama medie și de top sunt No Frost, însă merită să vă asigurați de asta.

Ce presupune tehnologia No Frost

Această tehnologie previne crearea de gheață în frigider, pentru că, deși poate nu părea așa, gheața nu ajută la răcire și acționează ca un izolator, astfel încât peste 20% din energie este pierdută din acest motiv.

Acest aspect este mai important decât se crede. De multe ori încercăm să punem atât de multe lucruri în frigider, încât la final pare că jucăm Tetris încercând să nu lăsăm niciun loc gol. Asta este total greșit. Alimentele nu trebuie așezate pentru a umple spațiile goale, ci fiecare aliment trebuie să aibă locul lui.

Care este cea mai rece zonă din frigider

Primul lucru pe care trebuie să-l aflați este că nu toate zonele din frigider au aceeași temperatură. Zona superioară este zona cea mai puțin rece și este perfectă pentru depozitarea alimentelor gătite și a resturilor de de la masă.

În partea de jos a frigiderului, deasupra sertarului pentru legume, se află cea mai rece zonă, loc ideal pentru alimentele perisabile, cum ar fi peștele. Cea mai puțin rece zonă este ușa frigiderului, motiv pentru care aici se depozitează sosuri, sticle și untul.

Ce se depozitează în lădițele frigiderului

Nu uitați de lădițele pentru legume ale frigiderului, care au condiții de frig și umiditate foarte specifice pentru acest tip de hrană, deoarece o temperatură foarte scăzută le dăunează grav.

Acestea păstrează fructele și legumele la punctul potrivit pentru a le menține prospete. În afara faptului că favorizează conservarea alimentelor, veți petrece mai puțin timp căutându-le și astfel frigiderul va pierde mai puțin frig atunci când deschideți ușa.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro