Cât costă un suc sau o cafea pe plajele din Grecia. Turiștii de pe litoralul românesc vor fi invidioși

de: Ana Chivu
25 06. 2022

Sezonul vacanțelor este în toi! Majoritatea românilor s-au retras în concediul de vară în destinații străine. Cu toate astea, un număr mare de oameni au decis să petreacă măcar o săptămână pe litoralul românesc. Cei din urmă sunt în pierdere din cauza prețurilor piperate pe care le-au luat la cunoștință la hoteluri, restaurante sau baruri aflate pe plajă. Cât cheltuie un turist în Grecia pentru un suc sau o cafea? Iată o listă cu prețuri!

Prețuri Grecia: cât costă un suc sau o cafea pe plajă?

Românii adoră să își petreacă vacanța de vară în special în Grecia. Mulți dintre ei așteaptă cu nerăbdare să plece în concediu aici, deși aleg destinația an de an. Cei din urmă se pare că nu s-au plictisit de peisaje, dar mai ales sunt încântați peste măsură de prețurile pe care le găsesc la restaurante sau pe barurile de pe plajă.

Nu mai puțin de 1.4 milioane de turiști români sunt întâmpinați în acest sezon de greci, au arătat cifrele autorităților de frontieră elene. Numărul mare nu îi sperie deloc pe hotelieri, ba din contră.

Aceștia abia așteptau un astfel de sezon după pandemia de coronavirus care a pus pe stop turismul o vreme bună în care s-au acumulat pierderi destule.

O familie de români simte clar diferența de prețuri de acolo față de cele de pe litoralul românesc. Pe plaja din Grecia poți să bei o cafea cu 2 euro, un frappe la același preț sau un latte macchiato la 3.5 euro. În localurile de fițe de la noi sumele sunt chiar mai mari.

De asemenea, ai la dispoziție în meniul de băuturi și băuturi carbogazoase cunoscute în toată lumea care încep tot de la prețul de 2 euro. Mai mult decât atât, un fresh de portocale sau lămâie poate fi comandat cu 4 euro, iar un milkshake la 5 euro.

Ce spun hotelierii greci despre valul de turiști români?

Preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Kavala a explicat că românii cunosc Grecia, iar în acest moment pare că mulți vor să se bucure de timpul liber aproape de casă, după o perioadă grea în contextul crizei sanitare.

”Românii cunosc Grecia, sunt oameni care în acest moment se află la un nivel de înflorire economică, vor să cheltuiască bani pentru timpul lor liber, pentru vacanţele lor, au venituri disponibile, şi-au cumpărat toţi maşini noi şi vor să călătorească în afara ţării lor”, a explicat preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Kavala, Antonis Mitzalis , din insula Thassos şi din zona Kavala într-un interviu pentru publicația Proini, citată de Rador.