Cât costă un Kilowatt în 2022 la Enel, EON sau Electrica. Furnizorul cu cele mai mici prețuri

Cât costă un Kilowatt în 2022 la Enel, EON sau Electrica. Furnizorul cu cele mai mici prețuri
Cât costă un Kilowatt de energie în 2022: oferte și prețuri.

O întrebare care este pe buzele multora în special în această perioadă este: cât costă un Kilowatt în 2022 și care sunt furnizorii cu cele mai mici prețuri la energia electrică. Românii au simțit profund scumpirile din ultima perioadă și speră ca lucrurile să stea diferit de anul viitor. Cu toate astea, anul curent nu s-a terminat și mulți încă mai au de tras în privința prețurilor. Care este valoarea unui Kilowatt de energie electrică atunci când factura detaliată implică și costuri de transport și furnizare pentru energie electrică? Iată detalii oferite de specialiști în acest sens. Cu ce oferte au venit furnizorii din România în această perioadă a scumpirilor? Iată o analiză a prețurilor pentru lunile de vară din anul curent!

Cât costă un Kilowatt în 2022: la ce trebuie să fie atenți românii?

Oameni din lumea întreagă au rămas fără reacție în fața scumpirilor incredibile din ultima perioadă. Unii încearcă să își dea seama cum pot să economisească, iar alții caută detalii pentru a descoperi ce va aduce viitorul în acest sens.

Prețul pentru un kilowatt de energie electrică s-a schimbat drastic în ultimii ani. Liberarea prețurilor și mărimile accentuate ale sumelor au adus la un disconfort al consumului casnic din punct de vedere financiar. Cu siguranță cei care au încheiat de curând un contract de energie electrică au văzut noile prețuri.

  • Valoarea unui kilowatt

O analiză efectuată în luna iunie-iulie 2022 arată că:

-prețurile variază în funcție de furnizor sau de zona în care locuiești
-poți să găsești oferte bune pentru anumiți furnizori
-trebuie să acorzi atenție abonamentului de consum

În anul 2022, un kilowatt poate varia între 0.66 lei și 0.78, arată ANRE.

Oferta furnizorilor din România: care este valoarea unui kilowatt

Prețurile se schimbă de la o lună la alta sau chiar de la săptămână la săptămână, așa că este dificil de notat care este prețul exact pentru o anumită perioadă. Cu toate astea, există un o serie de prețuri practicate de principalii furnizori din România în ultima perioadă.

  • Enel – 1,42 lei/kWh – după adăugarea taxelor
  • EON – 1.30 lei/kWh – după adăugarea taxelor
  • Electrica – 1.51 lei/kWh – după adăugarea taxelor

Amintim că până la 31 martie a.c. a fost în vigoare un mecanism de plafonare a prețurilor finale pentru toți consumatorii casnici. De asemenea, autoritățile au pus la dispoziție aceeași inițiativă și pentru compensarea unei părți din factură pentru cei cu un consum de sub 300 kW/lună. Prețul plafonat a fost de 1 leu/kW, din care s-a compensat mai apoi 0.29/kW.

Oferte pentru kW

  • Prețuri Hidroelectrica

Cele mai bune prețuri se găsesc în oferta Hidroelectrica

-0,25253 lei/KWh (include componența de achiziție a energiei electrice, inclusiv tariful de transport – componența de introducere a energiei electrice în rețea și componența de furnizare)
-prețul energiei active pentru o perioada contractuală de 12 luni: 0,250 lei/KWh (valabil pentru contractele încheiate până- la 31.12.2022);

  • Prețuri ENEL

Noul preț de serviciu universal al Enel este de 1,35 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse pentru zona Muntenia inclusiv Bucuresti. Acesta a fost stabilit în data de 1 ianuarie 2022. Prețul pentru un kW la Enel variază între 1,35 – 1,45 sau chiar 2,30 lei în funcție de oferta ENEL de la momentul închiderii contractului.