Cât costă un burger în restaurantul lui Florin Dumitrescu de la Antena 1. Suma e piperată rău de tot!

de: Năstase Mirabela
25 03. 2022

Cât costă un burger în restaurantul lui chef Florin Dumitrescu, de la Antena 1. Suma este foarte piperată. Pe lângă proiectele de televiziune, celebrul chef și-a deschis și propriul restaurant în București. Este un local elegant, select, are mâncare bună, dar și prețuri pe măsură. Iată câți lei trebuie să scoți cât costă un burger cu cartofi prăjiți.

Florin Dumitrescu, despre pasiunea pentru bucătărie

Se știe că Florin Dumitrescu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie la 14 ani. Primul lui job într-un restaurant a fost ca un ajutor de bucătar, acolo unde salariul era de 100 de dolari. Tatăl lui a fost cel care l-a ajutat și l-a sprijinit în această perioadă. După ani de muncă și o experiență bogată în acest domeniu, chef Dumitrescu și-a deschis propriul restaurant.

„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, declara Florin Dumitrescu.

Cât costă un burger în restaurantul lui Florin Dumitrescu de la Antena 1

În 2007, Florin Dumitrescu a decis să plece în Italia, pentru a se perfecționa în arta gastronomiei.

„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, spunea celebrul chef într-un interviu pentru Adevărul. După trei ani, s-a întors în România, devenind Chef-ul unuia din cele mai renumite restaurant din București.

Localul este unul de lux, iar prețurile sunt piperate, dar clienții pleacă mulțumiți întrucât pleacă preparatele și serviciile sunt de calitate înaltă. Astfel, pentru un burger de vită cu cheddar şi sos bbq cu cartofi prăjiţi, cei care trec pragul localului trebuie să scoată din buzunar suma de 53 de lei.

Și lista băuturilor este una variată. Mai mult, localul cunoscutului bucătar se poate închiria, astfel că cei care doresc pot să organizeze diferite evenimente. Înainte de pandemie, restaurantul era destul de frecventat pentru petrecerile, mai ales în zilele de weekend.

Florin Dumitrescu și soția sa, Cristina, s-au cunoscut în anul 2010, iar între cei doi a fost dragoste la prima vedere. Cristina i-a dăruit două fiice minunate. În luna iunie a anului 2013 s-a născut primul copil al cuplului, Ava Elisabeta, iar în aprilie 2015 s-a născut pe lume și Mia.