12 apr. 2024 | 15:10

Cât costă telemeaua vegetală în magazinele din România. Prețul este mai mare decât credeai

Diverse
Cât costă telemeaua vegetală în magazinele din România. Prețul este mai mare decât credeai
Cât costă telemeaua vegetală în magazinele din România. Prețul este mai mare decât credeai

În această perioadă, în care ținem post și trebuie să fim atenți la ce mâncă, cheltuim mulți bani pentru a alege alimentele potrivite. Există multe înlocuitoare ale produselor clasice, însă acestea costă exagerat de mult. De exemplu, telemeaua vegetală a ajuns să aibă prețuri colosale.

Ce preț are telemeaua de post

Dacă te numeri printre cei care țin post, ar trebui să știi că este destul de greu să găsești alimente fără lapte, carne sau ouă, care să aibă și un preț acceptabil. Tocmai pentru că sunt mult mai consumate doar în anumite perioade, retailerii profită și umflă tarifele când cererea este mare.

Există și produse ceva mai acceptabile, dar să nu uităm că și ingredientele sunt pe măsură. Cel mai greu ne este, în această perioadă, să renunțăm la lactate. Sunt foarte consumate, ne plac, dar sunt interzise în Postul Paștelui.

Există, însă, alternative. Una dintre ele este telemeaua de post, pe care o găsim în toate magazinele. Printre cele mai consumate tipuri este Specialitatea Velemea de la Hochland, făcută pe bază de ulei de cocos și făină de migdale.

Este sănătoasă și nu conține lapte sau ouă, deci o putem consuma cu încredere dacă postim. Ce ne împiedică să o cumpărăm, însă, este prețul ei piperat. Pentru doar 150 de grame, scoatem din buzunar nu mai puțin de 9,49 lei. Prețul poate fi chiar și mai mare, în funcție de magazinul pentru care optăm.

Cel mai scump post

Cei care postesc și știu ce înseamnă să cumperi alimente vegetale spun că prețurile au explodat în ultima perioadă. Postul Paștelui este cu adevărat o provocare atât din punct de vedere alimentar, dar mai ales financiar, pentru că reprezintă o investiție serioasă.

Statisticile spun că este cel mai scump post de până acum, iar cei aflați în cauză confirmă acest lucru. Oamenii se plâng tot mai mult de faptul că nu știu ce să mai mănânce, pentru că tot ce vor să cumpere este extrem de scump.

În unele piețe, printre cele mai căutate sunt urzicile. Anul acesta, însă, și tariful lor a crescut considerabil. Pentru o pungă, care nu îți ajunge nici măcar să faci o mâncare, trebuie să scoți din buzunar 5 lei.

O legătură de ceapă verde este și ea 2,5 lei în majoritatea piețelor, iar fasolea a explodat în perioada postului: 20 de lei kilogramul. Este un șoc pentru toți românii, având în vedere că este unul dintre cele mai consumate alimente în această perioadă.

La fel de șocant este și prețul pe care îl are zacusca. În unele piețe, o zacuscă despre care se spune că este făcută în casă, bio, costă începând de la 15 lei și poate ajunge chiar și la 30 de eli, spre uimirea tuturor.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Capital.ro
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive în mai multe oraşe din ţară
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro