Cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse în 2022. Prețul în funcție de autovehicul

Cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse în 2022. Prețul în funcție de autovehicul
Cat costa taxa de pod Giurgiu-Ruse

Cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse în 2022, potrivit autorităților. Prețul pentru taversarea podului a fost stabilit în funcție de autovehiculul cu care se merge. Șoferii care călătoresc din țara noastră în Bulgaria prin Vama Giurgiu trebuie să plătească o taxă pentru traversarea podului dintre Giurgiu și Ruse.

Cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse în 2022. Prețul în funcție de autovehicul

Mulți dintre români își petrec în această perioadă vacanţa de vară la vecinii bulgari sau în Grecia, astfel că Vama Giurgiu se situează printre cele mai tranzitate puncte de frontieră din România.

Odată ce au ajuns la Podul Prieteniei șoferii trebuie să achite o taxă de pod atât pentru un sens, cât și la întoarcerea în țară, pe celălalt sens.

In vama Ruse taxa se plateste in euro, leva sau prin card bancar
In vama Ruse taxa se plateste in euro, leva sau prin card bancar

Cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse în 2022 pentru autoturism sau camion

Șoferii care se îndreaptă către Bulgaria trebuie să achite la vama Giurgiu taxa de pod, care variază în funcţie de tipul de mașină cu care se circulă.

Astfel, pentru o maşină normală taxa este de 15 lei pentru o trecere, pentru autoutilitară cu greutatea mai mică de 3,5 tone taxa costă 29 de lei, pentru vehicule care transportă între 9 şi 23 de persoane taxa costă 58 lei. De asemenea, aceeaşi sumă, adică 58 de lei, se plătește și de către șoferii de vehicule cu o greutate care variază între 3,5 şi 7,5 tone.

Prețul taxei de pod Giurgiu-Ruse, în funcție de mărimea vehiculului

În plus, şoferii de autovehicule cu o greutate cuprinsă între 7,5 şi 12 tone care vor să treacă Podul Prieteniei trebuie să achite 88 de lei, iar pentru autocarele cu o capacitate mai mare de 23 de persoane taxa este de 122 de lei, similară cu cea a autovehiculelor mai grele de 12 tone, cu maximum trei axe. Șoferii care circulă cu vehicule cu o greutate care depăşeşte 12 tone şi cu minimum patru axe, taxa de pod este de 180 de lei.

Cei care se întreabă cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse în 2022, însă la întoarcerea din Bulgaria sau Grecia, trebuie să știe că vor plăti taxa de pod în vama Ruse, adică la vecinii bulgari. De data aceasta, șoferii trebuie să achite trei euro taxa de pod pentru autoturismele care au mai puţin de opt locuri.

Taxa de pod variaza in functie de marimea masinii
Taxa de pod variaza in functie de marimea masinii

Cât costă taxa de pod Giurgiu-Ruse la întoarcerea în țară

De asemenea, șoferii români vor plăti la bulgari pentru autoutilitare cu o greutate mai mică de 3,5 tone taxa costă 6 euro, în timp ce pentru autovehiculele de transport persoane cu o capacitate de 9-23 de locuri şi pentru vehiculele cu o greutate între 3,5 şi 7,5 tone, taxa este de 12 euro.

Vehiculele care se întorc în România dinspre Bulgaria și au o greutate care variază între 7,5 şi 12 toneplătesc o taxa de 18 euro, în timp ce pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 23 de locuri şi pentru cele care cântăresc mai mult de 12 tone şi au trei axe, taxa se ridică la 25 de euro. Nu în ultimul rând, șoferii autovehiculelor mai grele de 12 tone cu minimum patru axe, trebuie achitată o taxă de 37 de euro.

Șoferii români care se întorc în România prin Bulgaria pot plăti taxa de pod în vama Ruse doar în euro, leva sau prin card bancar, moneda românească nefiind acceptată.