27 apr. 2023 | 15:11

Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023. Prețurile au crescut enorm

Diverse
Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023. Prețurile au crescut enorm
Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023

Dacă unul dintre principalele tale obiective de anul acesta este să profesezi ca și șofer profesionist, trebuie să știi dinainte care sunt costurile, iar investiția nu este una mică. Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023 și ce lucruri trebuie să ai în vedere, află în rândurile următoare.

Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023?

Pentru a profesa ca șofer profesionist vei avea nevoie de permis, desigur, dar și de multe atestate, care îți vor scoate câțiva bani din buzunar, pe lângă diferite documente fără de care angajarea nu este posibilă. Iată cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023, cu tot cu atestate:

  • Școala de șoferi C, CE

Costurile pentru categoriile C, CE diferă în funcție de școala de șoferi pentru care optați. În majoritatea cazurilor, vei ajunge la un cost de circa 4.000 de lei. În această sumă includem și fișa medicală, examenul psihologic și acea taxă de 89 de lei pentru eliberarea permisului de conducere la final.

Cel mai probabil veți găsi și prețuri mai mici, însă trebuie să aveți în vedere dacă în acel preț este inclus dosarul și rezervarea camionului pentru cele două examene. Multe școli nu oferă informații complete, așa că este indicat să vă informați înainte de a vă înscrie.

Citește și: Cum se dădea examenul de la școala de șoferi înainte de 1989. Regulile pe care toți viitorii șoferi trebuiau să le aplice. „Se făcea totul ca la carte”

  • Card tahograf

Cardul tahograf costă în jur de 300 de lei și va trebuie să-l luați de la ARR. Aici veți mai avea nevoie de câteva copii xerox. În unele cazuri nu veți avea nevoie de cardul tahograf, deoarece unele camioane sunt dotate cu tahograf digital. Cu toate acestea, veți avea nevoie de acesta pentru camioanele mai vechi, așa că este bine să-l treceți la cheltuieli.

  • Atestat CPI

Atestatul CPI este compus din mai multe examene. Vorbim despre examenul scris și proba practică. Cea din urmă este asemănătoare cu traseul de la permisul de conducere. Având în vedere acest lucru, un atestat CPI este destul de costisitor.

De asemenea, trebuie să luați în considerare și faptul că atestatul CPI este valabil doar 5 ani, după care va trebui să dați un alt examen tip CPC pentru prelungirea cu încă 5 ani. Un cost total pentru toate acestea ar fi de circa 700 de lei.

  • Atestat ADR colete

Examenul pentru ADR nu este unul foarte dificil, însă este cerut de majoritatea angajatorilor care fac transport internațional de marfă. Din fericire, există școli de șoferi care oferă pachete la un preț bun pentru atestatele ADR colete + cisternă.

Un aspect negativ este faptul că majoritatea angajaților nu oferă un salariu mai mare, chiar dacă transportați mărfuri periculoase. Atestatul ADR colete costă circa 400 de lei, iar taxa de eliberare este de 64 de lei.

Citește și: Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică

Cât costă cursurile pentru categoria B

Pentru a obține permisul pentru categoria B va trebui să treceți mai întâi de cursurile practice și teoretice ale școlii de șoferi. Ședințele teoretice durează 24 de ore și sunt programate pe mai multe zile. Ședințele practice sunt cele în care cursantul învață să conducă și durează 30 de ore, împărțite în funcție de disponibilitatea cursantului și a instructorului.

Anul acesta, prețurile pentru școala de șoferi a crescut. În urmă cu câțiva ani, cei care doreau să obțină permisul pentru categoria B trebuie să scoată din buzunar circa 1.500 de lei. În prezent, prețurile sunt de circa 2.000 de lei minim. Din fericire, unele școli de șoferi acceptă și plata în rate.

Digisport.ro
Foto Mihai Bobonete a văzut cum a apărut Mădălina Ghenea și i-a scris imediat: ”Sărut mâna! Acum sunt neliniștit”
Stirile PROTV
O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”
PlaySport
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
Ego.ro
Tortul de la botezul fiului Vlăduței Lupău, DISTRUS cu ciocanele! Ce s-a întâmplat
ProActual
Cum arată soția lui Găinușă? Ioana l-a așteptat acasă în timp ce el a mers la Asia Express cu Oana Paraschiv
EVZ.ro
Insula Iubirii, sezonul 7. Ema și Răzvan au fost surprinși din împreună, după ce s-ar fi despărțit
Spynews.ro
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
PRO TV
Îl recunoști? Tatăl lui a fost cel mai ”huiduit” star în România, iar mama - una dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood
Adevarul
Hvaldimir, „balena-spion”, a fost ucisă cu focuri de armă. „Rănile sunt alarmante și de o natură care nu poate exclude un act criminal”
BZI.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Sport.ro
FOTO Imaginile "interzise" cu Ivana Knoll, într-un costum de baie aproape inexistent. Fanii au reacționat imediat
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Parteneri
Cine este românca care ar fi fost ucisă în atacul armat din SUA. Preda matematica la liceu și era apreciată de toată lumea
Redactia.ro
Cum s-a salvat Ceaușescu de sărutul direct pe gură al pupăciosului Brejnev. Castro s-a folosit de trabuc
Click.ro
„Nu merită, sincer. De asta mergem în alte țări”. De ce sunt nevoiți absolvenții străini de medicină să plece din România
Digi24
Andreea Bălan, în costum de baie MINUSCUL! A arătat aproape TOT: Poze INCENDIARE
Vocea.biz
Mădălina Ghenea a făcut senzație la Festivalul de Film de la Veneția. Ce rochie a purtat / FOTO
Unica.ro
Mitică Dragomir, fericit. Cât i-a crescut pensia la recalculare
EVZ.ro
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Spynews
Obligaţie pentru proprietarii de terenuri din România. Cine are prioritate la vânzare
Capital.ro
Nu se mai ascund! El are 60 de ani, iar ea are 34 și și-au făcut prima apariție împreună în public! Ce îndrăgostiți sunt
Avantaje
SURPRIZĂ MAJORĂ la PREZIDENȚIALE. Sondajul care arată cine își va disputa FINALA
Mediaflux
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Asia Express, sezonul 7. Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în cursa pentru a doua imunitate. Oana Paraschiv, în lacrimi
Antena 1
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii
Impact.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro