Cât costă să faci un videoclip pentru Youtube. Cât ajung să plătească vloggerii și interpreții de mâna a doua
Există încă o mulțime de oameni care nu crede că este posibil să câștigi bani pe internet. În realitate, există numeroase povești de succes. Povești ale unor oameni care și-au făcut avere din mediul online. Platforma YouTube este doar una dintre multele modalități prin care poți deveni o senzație de internet. Dar astea înseamnă bani și investiții pentru a putea avea succes.
Cum să devii vedetă pe Youtube
Pentru miile de YouTuberi, răspunsul este „nimic” sau „foarte puțin” când vine vorba de subiectul bani. Cu toate acestea, există mulți YouTuberi care trăiesc confortabil din canalele lor video. Mai mult, desigur, există un mic grup de elită care realizează un venit extraordinar din videoclipurile pe care le creează și pe care le postează online.
Când vine vorba de obținerea unui venit pe YouTube, succesul generează succes. Cu cât aveți mai mulți abonați, cu atât mai mulți oameni vor da click pe anunțurile sau clipurile voastre video.
Cu cât mai mulți oameni dau click, cu atât vă faceți un nume. Cu atât este mai mare probabilitatea ca mărcile să vă ofere sponsorizări sau oferte de mărfuri, în timp. Cu cât devine mai cunoscut canalul tău, cu atât șansele tale de a te alătura unei rețele cu mai multe canale sunt mai mari.
Este ca și cum ai fi pe o uriașă spirală ascendentă. Este puțin probabil să câștigați ceva atunci când postați primul videoclip pe YouTube. E un videoclip nou-născut și, cu siguranță, tu ești departe de a fi considerat un influencer.
Cu toate acestea, toată lumea trebuie să înceapă de jos. Chiar și PewDiePie sau Selly au fost necunoscuți când au încărcat primele lor videoclipuri. PewDiePie făcea astapentru prima dată în 2010. Dar ca să ajungi ca ei, trebui să investești niște bani în platforma Youtube.
Trebuie să fi conștient că la început nu vei avea niciun venit. Monetizarea clipurilor, indiferent despre ce vorbim, se va face după îndeplinirea anumitor condiții. Dar, cel mai important, este investiția principală care oricum va trebui să existe aproape în permanență. Asta dacă vrei să ai conținut de calitate, conținut care automat îți va genera vizualizări și, implicit, urmăritori.
Cât te costă un videoclip pentru Youtube
Nu încercăm să vă propunem o investiție ca afară, dar totuși costurile nu sunt mici. Va trebui să vă faceți un buget, cel puțin pentru o perioadă de câteva luni, pentru a putea crește în vizualizări. Astfel că va trebui să prospectați piața și să vă alegeți pachetul în funcție de ce buget aveți. Dacă nu te pricepi la editare video de calitate, există oameni care asta fac. Aici intervine, de fapt, prospectarea pieții.
YouTube Video Basic
De exemplu, dacă vă doriți un pachet de bază, ar trebui să aveți un buget care pleacă de la 450 de euro. Video Basic ar include editarea, grafica, conceptul și storyline-ul, precum și alte elemente de editare video și audio. Ceea ce nu intră în acest pachet este filmarea produsului, așa că va trebui să vă ocupați voi de asta.
YouTube Video original Standard
Un alt pachet pentru un viitor vlogger, artist sau viitor influencer ar fi Video original Standard. Deja aici vorbim de un alt buget, care pleacă de la cel puțin 1.500 de euro. Pentru banii aceștia aveți parte de tot ce am enumerat mai sus, dar și echipamentele de filmare a viitorului produs.
YouTube Video original Pro
Așa cum îi spune și numele, acest pachet este unul premium, bugetul în acest caz plecând de la minim 3.000 de euro. Conținutul acestui pachet constă în concept și scenariu, filmare, editare, efecte pro, animație tipografică, animație logo pro, design audio pro.
După producție, urmează promovare, adică alt buget
După ce ți-ai ales pachetul, treci la treabă și, ulterior, produsul tău va ajunge pe Youtube. Dar, de aici încolo, va trebui să ai alt buget pentru promovare pe rețelele de socializare. Aici e cu totul altă poveste, iar bugetul pentru promovare este, în teorie cel puțin, altul decât cel pentru producție.
În afară de asta, odată ce ai ajuns să fi monetizat intră în ecuație și ”Youtube Money Calculator”. Creatorii YouTube vor trebui să calculeze veniturile înainte de a stabili o campanie. Dacă ai ajuns aici, în acest moment, vei avea nevoie de ”Youtube Money Calculator”, astfel încât specialiștii în marketing să poată evalua cu ușurință canalul tău de YouTube.
”YouTube Money Calculator” este un instrument online care îi ajută pe utilizatori să știe cât poate face un canal sau un videoclip, dar și să calculeze CPM-ul acestui canal. Utilizându-l, nu numai că veți putea calcula valoarea canalului, ci veți și estima veniturile în conformitate cu vizionările videoclipului postat.
Concluzie
Cu suficientă perseverență, ca să nu mai vorbim de talent și carismă pe cameră, ar trebui să ieșiți din anonimatul YouTube al artiștilor slabi. Dacă veți ajunge la 20.000 de abonați, s-ar putea să vă gândiți să solicitați asistență de finanțare colectivă printr-un site precum Patreon. Dar ca să ajungi acolo, investiția trebuie să fie una constantă.
PewDiePie este mai degrabă o excepție decât o normă. Succesul său financiar trebuie să fie un bun augur pentru toți furnizorii de conținut YouTube. Cifrele sale ar trebui să fie ținte aspiraționale pentru oricine începe un canal YouTube. Da, este greu să câștigi bani pe YouTube. Da, trebuie să lucrați în mod constant, nu doar să vă creați videoclipurile, ci și să le promovați, construind o relație cu publicul vostru.
Cu toate acestea, PewDiePie sau Selly au dovedit că poți avea succes pe YouTube. Poți fi atât bogat, cât și influencer cheie al bazei tale de fani. Trebuie doar să supraviețuiești și să perseverezi. Cei care reușesc să treacă pot prospera într-adevăr foarte frumos.