Cât costă pâinea la brutăria Laurei Cosoi, actrița din ”La Bloc”. E coadă ca-n comunism: ”Are gustul copilăriei”. Petrișor Tănase ne oferă rețeta lui de pâine, cu mult mai ieftină EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
12 10. 2023

Actrița Laura Cosoi, din serialul ”La Bloc”, a dat lovitura cu afacerea de familie, în domeniul panificației! La magazinele ei e coadă până-n stradă, ca în anii comunismului, deși un kilogram de pâine costă 14, 99 lei.

Pentru că multora li se pare cam scump, la vremuri grele, celebrul bucătar Petrișor Tănase ne oferă, în exclusivitate pentru Playtech Știri, rețeta sa de pâine, rapidă, pufoasă și gustoasă. Evident, și ceva mai ieftină.

Cât costă un kilogram de pâine, la brutăria Laurei Cosoi. Ce spun clienții: ”Scumpuț”

Laura Cosoi și soțul ei au făcut o alegere inspirată, când s-au gândit să-și investească banii într-o firmă de panificație, mai ales că le-a asigurat venituri frumoase și în pandemia de Covid-19, când activitatea ei artistică a fost întreruptă brusc de restricții.

La sediile brutăriilor lor din București, se stă la rând, pentru o pâine aburindă, scoasă pe loc, din cuptorul cu lemne, și câte 15 minute, ca în ”Epoca de Aur”. Clienții aleg nu numai imensele pâini, rotunde, ca pe vremea bunicii, ci și produse de patiserie, plăcinte delicioase, cu măr și cu nucă, specialitatea casei.

Un kilogram de pâine rustică cu semințe costă 14,99 lei kilogramul, cornulețele cu nucă sunt la 59, 99 lei kilogramul, plăcinta cu măr, 41,99 lei kilogramul, iar cozonacul, cu de toate, 69,99 lei kilogramul.

Pe conturile sociale, Laura Cosoi primește multe laude, însă mai sunt și clienți nemulțumiți, de prețul prea mare, de spațiul prea mic, dar și de atitudinea uneia dintre vânzătoare care, orice îi ceri, ”dă ochii peste cap”.

Vă prezentăm câteva dintre mesajele postate de clienți:

”Am cumpărat pâine, de la acest cuptor, este foarte bună. Pâine cu miros și gust, ca în copilărie. Deși țin magazinul deschis, până la ora 20.00, după ora 15.00 nu mai au aproape nimic în magazin”,

”Spațiul prea mic, se așteaptă prea mult până la servire” sau ”Scumpuț, dar produse de calitate!”.

Laura Cosoi, despre secretul succesului: ”La noi e ca pe vremea bunicilor”

Laura Cosoi a povestit, recent, despre afacerea de familie cu produse de panificație, care crește, de la o zi la alta, precum cozonacul. Are clienți fideli, iar pâinea se vinde caldă, imediat după ce este scoasă din cuptorul cu lemne. Actrița a dezvăluit secretul succesului:

”Avem oameni care se ocupă, e o întreagă echipă pentru tot ce înseamnă cuptor și comunicare. E o afacere de familie, mergem foarte mult pe calitate, pâinea e cu maia, credem în calitatea produselor noastre.

Avem însă o capacitate redusă de producție, motiv pentru care rămânem foarte repede fără pâine. Sunt rețetele copilăriei noastre, pâinea se coace în cuptorul cu lemne și semințele se coc tot în cuptor, totul e preparat acolo.

E și foarte greu, pentru că la un cuptor cu lemne contează temperatura, timpul, nu e ca la un cuptor normal, în care totul e calculat, la noi e ca pe vremea bunicilor”, a povestit Laura Cosoi, exclusiv pentru Ego.ro

Vezi și: Culisele prieteniei de 17 ani dintre Laura Cosoi și Adela Popescu: “Legătură pe viață”. Cine le-a făcut cunoștință EXCLUSIV VIDEO

Rețeta de pâine ieftină a lui Petrișor Tănase

Cum unii clienți au menționat că este cam scumpă pâinea, în brutăria Laurei Cosoi, iată că celebrul bucătar Petrișor Tănase ne oferă, în exclusivitate pentru Playtech Știri, rețeta lui, cu mult mai ieftină, sub 10 lei, per kilogram, pufoasă și gustoasă, pe care o puteți prepara acasă, în doar o oră.

Te-ar putea interesa și: Rețeta lui Petrișor Tănase pentru gemul de rubarbă, preferatul Regelui Charles. Care este ingredientul secret EXCLUSIV

Luați notițe și atenție la micile secrete, oferite de Petrișor Tănase:

”Este foarte simplu. La un kilogram de făină, puneți 7 grame de drojdie și cam 6-700 ml de apă, în funcție de făină. Atenție, făina trebuie cernută, mai întâi, pentru că ajută la dospire! Mai adăugați cel puțin 10 ml de ulei de măsline și o jumătate de linguriță de sare.

După ce ați frământat bine, cu mâna, cu mixerul sau cu robotul de bucătărie, lăsați aluatul 2-3 minute, apoi întindeți o foaie, ca la plăcintă, și rulați. După ce i-ați dat forma unei pâini, puteți lua un mileu vechi, prin care să presărați făină, pe deasupra, și să crestați.

Introduceți pâinea la cuptor, cam 45 de minute, la 175 de grade. După ce e gata coaptă, o scoateți, o umeziți cu puțină apă, apoi întoarceți pâinea și acoperiți-o cu un șervețel de bucătărie curat. Iese o pâinea delicioasă. Poftă bună!”