21 mart. 2024 | 22:30

Cât costă o zi de filmare în România? Florian Anghel: „De aia există presiune mare” VIDEO EXCLUSIV

Monden
Cât costă o zi de filmare în România? Florian Anghel:
Cât costă o zi de filmare în România? Florian Anghel- De aia există presiune mare VIDEO EXCLUSIV

În cadrul interviurilor Playtalk cu Rebeka Pascu, regizorul Florian Anghel a vorbit despre cât costă o zi de filmare la noi în țară. Specialistul a dezvăluit ce tarif este pentru astfel de sarcini și de ce este atât de mare presiunea în acest domeniu. Dezvăluiri în exclusivitate de la creatorul celor mai de succes producții.

Câți bani primesc actorii pentru o zi de filmare

Celebrul regizor Florian Anghel a oferit, în exclusivitate pentru Playtalk, detalii despre viața de actor, despre care mulți nu cunosc detalii. Scenaristul a dezvăluit secrete din spatele cortinei, abordând chiar și subiectul referitor la banii pe care îi câștigă cei ce lucrează în industrie.

Regizorul a dezvăluit că sunt cheltuieli foarte mari când vine vorba despre o zi de filmare. Per total, un actor câștigă, într-o singură zi, chioar și 30.000 de mii de euro pentru 12 ore de filmare. Într-un singur minut, echipa de producție scoate din buzunar 30 de euro.

Chiar și atunci când nu au activitate continuă, actorii sunt plătiți așa cum s-a stabilit. Astfel, investițiile pentru această activitate sunt foarte mari, dar chiar și așa, mai mici decât în alte țări, unde se filmează la cu totul alt nivel.

„Foarte, foarte multă muncă în primul rând. În general, o zi de filmare costă undeva între 15.000 și 30.000 de euro pentru un independent. Deci, undeva la o medie de 20.000 pe zi de filmare. Adică pentru noi, în România, la un nivel foarte mic.

Consider că noi suntem la grădiniță față de restul lumii. Chiar și așa, dacă stai să te gândești, în 10-12 ore de filmare ai 2000 de euro pe oră. Pe minut, 30 de euro în fiecare minut. Când nu se întâmplă ceva, zboară 30 de euro”, ne-a dezvăluit celebrul regizor.

Prin ce trece un actor la fimări

Florian Anghel a mărturisit că, în ciuda veniturilor mari, munca depusă este una extrem de mare. Deși poate părea ușor din exterior, un actor are o mulțime de sarcini de îndeplinit atunci când merge la filmări.

Regizorul spune că echipa are parte de foarte mare presiune, are multe sarcini de îndeplinit în timp util și responsabilități extrem de mari. Totul este contra timp, materialul trebuie livrat la un anumit termen, ceea ce îi stresează pe actori.

Cu toate acestea, consideră că nimic nu se compară cu satisfacția pe care o ai la finalul proiectului, când vezi că totul a ieșit ca la carte. Florin Anghel spune că un actor are parte de multe experiențe plăcute, care nu pot fi explicate în cuvinte, semn că meseria este una foarte plăcută, mai ales dacă este făcută așa cum trebuie.

„Este o presiune foarte mare pe echipă, să livreze materialul, să scoată ce trebuie, să lucreze împreună, ca un tot. Mai sunt și nervi întinși la maxim, trece ziua și n-ai scos materialul, muți pe alte zile, se creează presiune.

Deci este foarte mult de muncă, dar e superb. Adică momentele frumoase și satisfacția de la sfârșitul zilelor de filmare eclipsează orice experiență mai puțin plăcută”, a mai spus regizorul.

Ce spune regizorul despre Hollywood

Întrebat dacă și-ar dori să ajungă la Hollywood, regizorul a explicat că acest pas nu face parte dintre planurile lui de viitor. Florian Anghel este de părere că această industrie îi limitează pe scenariști, care nu își pot pune în practică toate ideile pe care le au.

Ne-a dezvăluit că au existat multe cazuri în care regizorii și-au dat seama că sunt limitați din punct de vedere creativ și s-au retras din proiect. Astfel, în ciuda faptului că se câștigă bani mulți destul de ușor, nu are de gând să activeze în această ramură a industriei actoriei.

„Sincer, nu am ambiția asta. Sunt foarte mulți regizori pe care eu îi admir, dar nu fac parte din Hollywood. Hollywood-ul este o rețetă.  E o rețetă unde, cu foarte mulți bani, creezi un produs care se vinde foarte bine. Din păcate, ești foarte limitat creativ. În momentul în care vine un producător sau un studio și-ți plătește producția, ți se impun anumite condiții”, a mai spus regizorul.

Florian Aron Anghel este un talentat regizor, producător și scenarist de origine română, cu o pasiune incontestabilă pentru industria cinematografică. S-a născut pe 28 august 1982 în orașul Fetesti din România. Tinerețea sa a fost marcată de o dorință arzătoare de a se implica în lumea filmului și a media.

După ce a petrecut cinci ani în calitate de copywriter în diverse agenții de publicitate, Florian a luat o decizie crucială în cariera sa în anul 2010. A decis să facă trecerea de la scrierea de reclame pentru televiziune și radio la explorarea lumii filmului, abordând rolurile de scenarist, regizor și producător.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Capital.ro
Locuri de grătar de 1 mai 2024. Aici poţi face grătar fără să primeşti amendă!
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro