19 iul. 2022 | 17:23

Cât costă o vacanță în Albania în 2022. Este destinația preferată a românilor vara aceasta

Diverse
Cât costă o vacanță în Albania în 2022. Este destinația preferată a românilor vara aceasta
Cât costă o vacanță în Albania? Iată cele mai frumoase locuri pe care trebuie să le vizitezi

Cât costă o vacanță în Albania? Este o țară a peisajelor contrastate. Aici veți găsi o mulțime de atracții turistice, mai ales pentru cei care iubesc natura. În Albania veți descoperi un litoral superb, dar și cetăți, castele și peisaje care, cu siguranță, sunt de neuitat. Iată prețurile unei vacanțe în Albania și cele mai frumoase stațiuni.

Cât costă o vacanța în Albania? Este mai scump sau mai ieftin față de România?

În primul rând, înainte de a porni la drum, ar fi bine să știți că moneda utilizată în Albania se numește leka albaneză (ALL). În moneda noastră, 1 RON este egal cu aproximativ 24 ALL. Ei bine, prețurile în Albania sunt, în mare parte, aceleași ca și în România, în funcție de ce sejur alegeți.

Costul mediu de cazare în Albania variază de la 107 RON într-un Hostel, până la peste 400 de lei într-un hotel de lux. De exemplu, un sejur ieftin timp de 7 zile în Albania va costa în jur de 1.600 de lei. Pe de cealaltă parte, pentru o săptămână de ședere la un hotel de 3 stele, prețul poate ajunge până la 2.700 de lei, însă poate ajunge chiar și la 7.000 de lei pentru o săptămână de lux în Albania.

Șederea la un hotel de o stea va costa 172 de lei, cel de 2 stele 195 de lei, cel de 3 stele 214 lei, la 4 stele prețul urcă până la 300 de lei, iar pentru hotelurile de 5 stele prețurile încep de la 400 de lei pe noapte.

Când vine vorba despre mâncare, o masă tipică de fast-food costă în jur de 25 de lei. Pentru iubitorii de cafea, aceasta costă circa 6 lei. La un restaurant „mid-range”, pentru două persoană, cina costă în jur de 130 de lei.

Costul transportului, de asemenea, ar trebui să-l luați în calcul. Transportul public în Albania costă în jur de 2 lei, indiferent dacă folosiți autobuz, tramvai sau alte mijloace de transport în comun.

Dacă dispuneți de buget, există și varianta închirierii unei mașini. Prețul mediu este de 470 de lei, în funcție de autoturism. Pentru o mașină mini va trebui să scoateți din buzunar în jur de 150 de lei, însă pentru una compactă, cea pe care majoritate o aleg, va trebui să plătiți 320 de lei. Un SUV costă aproape 800 de lei. Prețurile alimentelor din supermarket-uri sunt asemănătoare cu cele de la noi.

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Albania

  • Apollonia

Apollonia este un oraș vechi situat pe malul drept al râului Aous, actuala Vjosa. Ruinele sale sunt extrem de interesante și spun povestea gloriei originale. Aceste sunt situate în regiunea Fier, lângă satul Pojani.

Este un loc perfect pentru cei pasionați de istorie. De asemenea, priveliștea din vârful dealului este de neuitat. Aici veți găsi teatre, biblioteci, clădiri vechi ce pot fi vizionate. Cele mai interesante sunt arcul triumfal și conacele prăbușite. Tot aici puteți vizita și un parc arheologic. Acesta se întinde pe câteva hectare.

  • Shkodra

Shkodra este unul dintre cele mai vechi orașe din Albania. De asemenea, este un important centru cultural și economic din nord-vestul Albaniei. Emblema orașului sunt ruinele castelului Rozafa. Acesta a fost construit în secolul al III-lea î.e.n.

Un mic muzeu s-a amenajat aici, unde puteți vedea monede ilirice, lucruri personale ale localnicilor de atunci sau arme otomane. În spatele castelului găsiți moscheea cu plumb cu mai multe cupole. Se numește „Plumb”, pentru că rocile folosite pentru construirea zidurilor erau îmbinate cu plumb topit.

  • Izvorul Blue Eye

Aici veți găsi cea mai limpede apă. Izvorul mai este denumit și Syri i Kalter. Este un izvor natural în pădurea Albaniei și se află între Saranda și Gjirokastra. Acesta face parte dintr-un parc naționale, iar o plimbare aici reprezintă o pauză bine meritată de la aglomerație din oraș.

De asemenea, peisajele natural de aici vor fi de neuitat. Apa din bazinul natural are o culoare de albastru deschis care seamănă cu irisul unui ochi. Totodată, parcul din jurul izvorului include un lac, o potecă stâncoasă și peisaje montante minunate.

  • Durrës

Orașul se află în partea de vest a Albaniei și reprezintă cel mai important port din țară. Durrës este unul dintre centrele turistice ale Albaniei. În afară de cultură și peisaje, te mai poți bucura de plajele curate ca lacrima.

Durrës este și al doilea oraș ca mărime din Albania. Aici vin anul mii de turiști, iar majoritatea se reîntorc. Tot aici puteți descoperi rămășitele celui mai mare amfiteatru din Albania.

  • Saranda

Saranda este una dintre cele mai căutate și cunoscute locații turistice din Albania. Orașul a cunoscut o dezvoltate semnificativă în ultimii 20 de ani. Numele are origini grecești, iar în trecut era cunoscut ca fiind Orașul Celor 40 de Sfinți.

Unul dintre cele mai vizitate locuri de aici este Castelul Lekursi. Seară de seară, aici se întâlnesc turiștii și localnicii pentru a admira un apus de soare uimitor. Saranda este un loc foarte vizitat de turiști deoarece se află foarte aproape de Grecia și Italia.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro