Cât costă o săptămână de călărie. Ce prețuri au cei ce oferă lecții de echitație

Cât costă o săptămână de călărie. Ce prețuri au cei ce oferă lecții de echitație
Cât costă o săptămână de cursuri de echitație?

Călăritul a devenit un sport plăcut de din ce în ce mai mulți oameni. Care sunt prețurile pentru o săptămână de cursuri de echitație? Este activitatea perfectă de făcut cu copiii sau cu cei din familie.

Cât costă o săptămână de cursuri de echitație?

Unul din sporturile nobile din ce în ce mai plăcute la moment de oameni este echitația. Această activitate îi ajută pe cei mici să simtă atât responsabilitatea pentru animal, dar și libertatea odată cu mersul pe acesta. Centrele de echitații sunt suprasolicitate în perioada verii și chiar există deja de o vreme bună liste de așteptare.

Proprietarii cluburilor organizează și tabere unde copiii au ocazia să meargă zi de zi pe cai de rasă. Desigur că alături de ei stă non-stop un instructor care are grijă ca micuții să aibă postura corectă și să nu pățească ceva. Tarifele pentru o astfel de experiență încep de la 6.00 de lei și pot să depășească 1.500 de lei pentru o săptămână.

Deținătorii cluburilor investesc anual mii de euro în specialiști și în îngrijirea animalelor, așa că lecțiile își merită de departe costurile. Există un centru plăcut de români care se află la aproximativ 10 kilometri de Aiud și are solicitări din toată țara.

Lecțiile sunt de la orele 09:00 la 17:00 și durează o săptămână, iar cel mai frumos moment este cu siguranță împrietenirea dintre copii și minunatele animale, urmând deprinderea cu postura corectă și tehnica de călărie.

Ana: ”Îmi place foare mult de Samson şi cred că şi el mă crede prietenă. E mai nărăvaş puţin, dar simt că ne înțelegem.”
Ilinca: “Foarte mult mi-am dorit să înceapă această tabără. Se creează o conexiune între mine şi cal şi competiţia cu ceilalţi copii mă fac să dau ce e mai bun din mine când sunt pe cal”.

Cei mici au parte și de gimnastică

Csilla Balogh – organizator tabără: ”În acest an este cererea şi mai mare ca anii trecuţi. Chiar 50% dacă am reuşi să lucrăm cu mai mulţi copii. Această conexiune ce se realizează între copil şi cal este foarte importantă atâta pe plan social, dar şi plan emoţional. Se vede şi pe cal că sunt mult mai stabili, mai echilibraţi”.

În centrul de echitație din Cluj nu mai sunt locuri libere până la toamnă, semn că doritorii sunt în număr mare și nici că se vor opri aici, pentru că majoritatea sunt pe listele de așteptare.

Participant tabără: ,,E foarte bine. Îmi place, îmi plac mult profesorii şi caii pentru că sunt blânzi”.
Lucian – coordonator tabere: ”Există un interes destul de mare mai ales în perioada asta. Sunt multe tabere care sunt pline față de anii precedenţi”. (Sursa: știrileprotv.ro)