Cât costă o rochie de seară, lucrată de Romanița Iovan, în plină criză financiară. Tu ți-o permiți, de Sărbători? EXCLUSIV

Cât costă o rochie de seară, lucrată de Romanița Iovan, în plină criză financiară. Tu ți-o permiți, de Sărbători? EXCLUSIV
Cât costă o rochie de seară, lucrată de Romanița Iovan, în plină criză financiară. Tu ți-o permiți? Declarații exclusive

Creatoarea de modă Romanița Iovan și-a rărit în ultimii ani aparițiile în public, dedicându-se, în primul rând, fiului ei, Albert, pilot de raliuri. La doar câteva zile de când el a fost premiat, pe scena Operei Române, Romanița a participat la o gală caritabilă a Federației Române de Golf, în cadrul căreia rochia sa a fost licitată pe bani mulți. Cât costă o rochie de seară, lucrată de Romanița Iovan, în plină criză financiară.

Cât costă o rochie de seară, lucrată de Romanița Iovan

Chiar dacă are un alt job, închirierea imobilului de birouri, pe care-l deține și de care se ocupă personal, aducându-i bani frumoși în cont, Romanița Iovan nu a renunțat la marea sa pasiune, moda. Ea a lansat, recent, o nouă colecție. Ne-a mărturisit că simte nevoia unei prezentări.

Doar că timpul nu-i permite, momentan. Motiv pentru care, de altfel, nu a reușit să aniverseze nici cei 31 de ani de activitate, împliniți vara trecută. Mai mult, dat fiind faptul că se dedică, în primul rând, fiului său, creatoarea de modă și-a rărit aparițiile în public.

Totuși, în decurs de doar câteva zile, Romanița Iovan a reușit să participe la două gale. Mai precis, la premierea fiului său, care s-a clasat pe locul trei la Campionatele Naționale, de către Federația Română de Autobilism, gală care a avut loc la Opera Română. Apoi, la un eveniment caritabil, în cadrul căruia rochia pe care aceasta a donat-o s-a licitat cu 6.700 de lei. Adică, 10% din întreaga sumă obținută la finalul evenimentului.

Contactată pe marginea acestui subiect, creatoarea de modă ne-a spus:

„Nu doresc să fac un subiect pe marginea unui eveniment caritabil. Da, este vorba de o rochie de la casa mea de modă, scoasă la licitație”.

Are emoții pentru fiul ei, pilot de raliuri

Altfel, Romanița Iovan nu ne-a ascuns faptul că are restanțe la somn. Fiul ei, elev la British School, a intrat în febra examenelor ce-i vor decide viitorul.

„Albert a început examenele. El este la British School, unde sunt copii de toate naționalitățile. A învățat mai întâi engleză, apoi română. Gândește în engleză și traduce în română. Sistemul britanic îi încurajează pe elevi să-și descopere aptitudinile și să le dezvolte. Și, pe de altă parte, ei chiar își hotărăsc soarta, la o vârstă fragedă.

Ei nu dau capacitatea în a opta. Acum, în clasa a XI-a, au nouă examene. Iar aceste materii sunt hotărâte încă din clasa a noua. Patru sunt obligatorii, cinci opționale. La finalul acestui an, va hotărî trei dintre ele pe care să le facă în clasa a XII-a și a XIII-a. Apoi, va aplica la ce facultate dorește”, a adăugat ea, pentru Playtech Știri.

La doar 16 ani, fiul Romaniței Iovan și al regretatului pilot Adrian Iovan, pare să-și fi ales drumul în viață. Albert moștenește adrenalina regretatului tău tată, fiind deja un talentat pilot de raliuri. A reușit să se claseze pe locul 3 la Campionatele Naționale, deși era cel mai tânăr dintre participanți. Totodată, este și un inovator de perspectivă. Împreună cu alți colegi, a construit o mașină care urmează a fi testată pe lacurile înghețate din Laponia, de o comisie de specialitate.

Urmăriți Playtech.ro și pe