Cât costă o porţie de ouă ochiuri în Vama Veche. Preţurile de aici fac concurenţă staţiunii Mamaia

Cât costă o porţie de ouă ochiuri în Vama Veche. Preţurile de aici fac concurenţă staţiunii Mamaia
Preturi mari in Vama Veche

Suntem în plin sezon al concediilor, când mulți români fug la Constanța să se relaxeze în stațiunile celebre de la malul mării. Vama Veche pare să calce pe urmele zonelor mai scumpe, cum este Mamaia, când vine vorba de prețuri. Este halucinant cât a ajuns să coste o porție de ouă ochiuri, mâncare pe care turiștii o servesc, de cele mai multe ori, dimineața, la micul dejun.

Vama Veche calcă pe urmele stațiunii Mamaia

Toată lumea știe că Mamaia este „stațiunea milionarilor”, cazările nefiind pentru oricine. Din cauza sumelor exorbitante afișate clienților, tot mai mulți români aleg să petreacă în zone mai liniștite, cum ar fi Neptun, Olimp sau Vama Veche. Dar există o veste proastă. Unele restaurante forțează nota de plată, o porție de ouă ochiuri ajungând să coste enorm.

Dacă ar fi să facem o comparație, Vama Veche și Mamaia sunt diametral opuse. În cluburile din nord, petrecerile cu artiști internaționali țin până în zori, iar cazările sunt foarte scumpe. În stațiunea rockului, deși plajele sunt la fel de pline, localurile au încercat să nu se abată de la aria muzicală pentru care sunt consacrate. Totuși, Vama Veche pare să devină noua Mamaia, atunci când vine vorba de prețuri, spre nemulțumirea turiștilor.

Cât costă două ouă ochiuri

Ouăle ochiuri, cu niște bacon, pâine prăjită unsă cu unt sunt doar câteva dintre alimentele pe care turiștii le mănâncă la micul dejun, în diferite localuri de la malul mării. Deși este o porție banală, costul ei ar putea „concura” cu cel din stațiunea Mamaia. Află câți lei trebuie să dai pe două ouă ochiuri într-un restaurant din Vama Veche.

Prețurile au luat-o razna!

Pentru un astfel de mic dejun sățios, un turist trebuie să plătească 25 de lei (porția de 350 de grame). Meniul este alcătuit din ouă ochiuri, bacon, unt, usturoi, ceapă dezhidratată crispy, condimente, mix de salată, roșii, ceapă, castraveți, ardei, ulei de măsline extravirgin, oțet balsamic, dar și pâine ciabatta (vezi FOTO în GALERIE).

Citește și Plaja amenajată din România unde nu e aglomerație. Totul este de două ori mai ieftin decât Mamaia sau Vama Veche

Dacă vrei să mănânci altceva dimineața, poți alege toast cu ouă poșate, chiflă ciabatta, sos salsa guacamole, maioneză, iaurt, castraveți în oțet, unt, usturoi, ceapă dezhidratată crispy, condimente, mix de salată, ulei de măsline extravirgin, oțet balsamic și lămâie. Porția de 400 de grame costă 31 de lei.