Cât costă o porţie de paste într-un restaurant dintr-un camping din Vama Veche. Un clujean a rămas mască: „Preţuri astronomice”

Majoritatea tinerilor adoră să petreacă în Vama Veche. Aceștia se bucură măcar de câteva zile de distracție la malul mării unde libertatea și petrecerile sunt prezente. Un turist a avut parte de o surpriză când a ajuns în stațiune. Acesta și-a cumpărat o simplă porție de paste și a sesizat cum nota a fost asemenea celor din Mamaia. Câți bani a scos din buzunar pentru o masă de prânz? „Probabil cel mai scump restaurant dintr-un camping din lume…!”, a spus acesta.

Cât costă o porție de paste în Vama Veche: un turist a rămas șocat de sumă

Un turist din Cluj a rămas șocat de prețurile pe care le-a găsit în Vama Veche. Acesta plecase la drum cu gândul că se poate distra cu mai puțini bani în celebra stațiune care cândva nu avea prețuri asemănătoare cu cele din Mamaia.

Sumele sunt aceleași cu unele din localuri din Londra acum. Turistul a rămas fără cuvinte când a trebuie să își servească masa de prânz. El și-a comandat o porție de paste care costa nu mai puțin de 77 de lei. Acestea aveau în total 350 de grame și conțineau: paghetti, ouă, brânză pecorino, pancetă, usturoi, ulei de măsline extravirgin, pătrunjel, condimente.

„Probabil cel mai scump restaurant dintr-un camping din lume… Toata restaurantele din Vamă s-au scumpit, dar unele au ajuns chiar la prețuri astronomice”, a scris autorul postării.

„În banii ăștia îmi iau bilet de avion cu Wizz Air”

Sute de persoane au reacționat imediat cum au văzut poza cu celebrele paste. Unii dintre români au fost ironici, alții s-au mirat de scumpirile incredibile.

„În banii ăștia îmi iau bilet de avion cu Wizz Air și mănânc paste de la mama lor”, „Sper că shaormele sunt mai accesibile. Altfel îmi anulez rezervarea la hotel”, „Guvernul vine în sprijin cu o reducere de 50 bani”, „Hai lasă-mă. Azi în Roma: 10 euro (50 lei). Și mănânci și vezi monumente antice”, „Poate daca sunt carbonara au pus în preț și certificate verzi , emisii de carbon”.

Hotelierii s-au plâns și ei de multe ori de absența turiștilor de pe litoral, mai cu seamă că unele plaje au rămas goale chiar la mijlocul sezonului estival.

Una din explicații ar fi că prețurile cerute de comercianți sunt mult prea mari, iar oamenii preferă să renunțe la peisajele din România pentru unele din străinătate pe aceleași sume în unele locuri. Carburanții, alcoolul și țigările s-au scumpit în ultima perioadă, iar românii abia mai țin pasul cu facturile.