Cât costă o porție de mici cu cartofi în Anglia. Sunt mai ieftini decât în Mamaia, de fapt

Cât costă o porție de mici cu cartofi în Anglia. Sunt mai ieftini decât în Mamaia, de fapt
Cat costa o portie de mici cu cartofi in Anglia

Românii știu să se descurce peste tot în lume, așa sună o vorbă care circulă pe rețelele sociale de ceva vreme încoace. Englezii din orașul Queensbury au devenit pasionați de clasicii mititei cu muștar, după ce un român a deschis o furgonetă în inima Marii Britanii. Cât costă o porție de mici în Anglia, e mai ieftin decât pe litoralul autohton.

Cât costă o porție de mici cu cartofi în Anglia

Micii au fost, întotdeauna, o delicatesă preferată de către românii de pretutindeni. Indiferent că vorbim de un preparat servit la restaurantele de lux din stațiunile costisitoare sau ghereta de la colt, din piață, unde se frig micii pe grătar, în fața clienților, orice român adoră să consume doi, trei mititei cu muștar.

Un român din Anglia s-a gândit să ducă tradiția mititeilor mai departe, peste granițele țării sale, și a deschis o gheretă într-un oraș din Marea Britanie, unde vinde mici trecătorilor pofticioși.

Aflat în inima localității Queensbury, din zona NW9, românul a deschis o furgonetă în fața unui magazin de bricolaj, iar porția de mititeii cu cartofi prăjiți și muștar pare a fi vedeta meniului.

Lista de prețuri este una extrem de accesibilă, iar patronul pregătește doar mâncăruri tradiționale românești. De exemplu, pentru o farfurie de patru mici și cartofi, clienții trebuie să plătească 6 lire, echivalentul a 35 de ron.

„Foarte mulți muncitori români așteaptă acolo, în fiecare dimineață, în fața magazinului să înceapă serviciul și, între timp, savurează o porție de mici”, a declarat un client de-al românului.

Ceafă de porc și cârnați românești, preparate devenite populare printre englezi

Pe lângă mititeii acompaniați de cartofi, proprietarul gheretei pregătește alte mâncăruri precum pulpe de pui la grătar, ceafă de porc și cârnați, iar toate farfuriile vin cu cartofi prăjiți la pachet. Pentru toate aceste porții, nu doar românii ci și englezii scot din buzunar 6 lire.

Desigur, meniul variază și conține și preparate internaționale precum burgeri, ouă și bacon roll. Costurile pentru aceste feluri de mâncare variază între 2,50 și 3.50 lire. De asemenea, românul vinde și fructe precum banane, portocale sau mereu, pentru care clienții plătesc 0,60 lire, echivalentul a 3,5 lei.

Programul furgonetei este de luni până sâmbătă între orele 09.00 – 20.00, ultima comanda plasându-se la 19.45. Duminică, în schimb, clienții pot mânca de la celebra gheretă de la 10.00 la 16.00.

Prețurile pentru mâncarea românească din Marea Britanie sunt mai ieftine decât cele de pe litoralul românesc. În stațiunea Mamaia, o porție de mici, muștar și cartofi prăjiți poate ajunge la 50 de lei, dacă punem la socoteală și chifla și o sticlă de apă plată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI