Dacă și tu vrei să petreci Anul Nou într-un loc de vis, s-ar putea ca informația din acest articol să te determine să îți schimbi planurile. Mulți au ales să nu dea bani pe alte locații, când se pot bucura de condiții foarte bune, la prețuri accesibile. Cât costă o noapte de cazare de Revelion, în Ungaria.
În ciuda situației economice deloc înfloritoare, mulți români aleg să petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă. Pensiunile din stațiunile turistice au fost deja ocupate cu rezervări pentru perioada Anului Nou. Pentru a nu plăti foarte mult, unii aleg să meargă în Ungaria, unde sunt numeroase ștranduri termale.
Banii pe care românii trebuie să îi scoată din buzunare pentru achitarea spațiilor în care aleg să petreacă sărbătorile de iarnă nu sunt deloc puțini. Sumele solicitate de către proprietari sunt destul de piperate. Se pare însă că românii au găsit o soluție convenabilă: să petreacă Anul Nou în țara vecină.
Citește și: Concert în aer liber de Revelion 2024, în Bucureşti. Unde se vor putea distra gratis bucureştenii
O destinație ce atrage mulți clienți, datorită prețurilor mici la cazare și mâncare, se află la o oră și jumătate distanță de Timișoara și doar 20 de kilometri de graniță. Este vorba despre băile Hagymatikum din orașul unguresc Mako, ce sunt căutate de români în această perioadă.
Atât serviciile de la bazinele încăpătoare cu apă termală, cât și sauna și ședințele de masaj, toate sunt la prețuri accesibile, în comparație cu costurile raportate în țară. O noapte de cazare la pensiunile din zonă costă în jur de 200 de lei.
„Am venit din Timișoara pentru că nu avem în zona noastră un ștrand mai frumos. Și prețul. Cu 100 de lei intrarea de persoană și 35 de lei mâncarea, e extraordinar”, a spus un român.
Un conațional care a mers în zonă a explicat că, de obicei, după înot, turiștii merg la restaurantul aquaparkului, unde prețurile nu sunt mari. Totul comandat și la prețuri accesibile.
„Prăjituri, sarmale, șnitele, friptură. Mâncarea de Revelion ne-am comandat-o. Pentru un platou de două persoane 7.000 de forinți (90 lei românești – n.r.)”, a spus acesta.
O friptură de porc cu piure de cartofi și salată de varză costă, la același restaurant, nu mai mult de 20 de lei. Printre alte preferințe ale românilor se numără, potrivit Pro TV, și tradiționalul gulaș, care costă aproximativ 15 lei românești.
Potrivit informațiilor din spațiul public, mai mult de jumătate dintre persoanele care aleg să petreacă noaptea de Anul Nou la băile din Mako sunt români. Majoritatea provin din: Arad, Timișoara și București.