Cât costă o bere și o porție de macrou la grătar în Bulgaria. Prețurile sunt infime față de România, e incredibil
Una dintre țările în care călătoresc românii în sezonul estival este Bulgaria. Ca în cazul oricărei vacanțe, cheltuielile reprezintă unele dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul. Află în rândurile de mai jos cât costă o bere și o porție de macrou la grătar în Bulgaria. Prețurile sunt infime în comparație cu cele din România.
Cât costă o bere și o porție de macrou la grătar în Bulgaria
Bulgaria se numără printre țările în care, odată cu intrarea în sezonul estival, călătoresc mulți români. Are multe de oferit în materie de peisaje naturale, dar nu numai, iar prețurile sunt accesibile, în general, la orice tip de servicii. În restaurantele obișnuite, costurile la mâncărurile tradiționale pot fi destul de rezonabile.
Dacă dorești să mănânci în restaurante mai elegante sau în zone turistice populare, prețurile pot fi mai mari. Depinde de meniu și nivelul de lux al localului. Este important de menționat că prețurile la băuturi alcoolice pot varia. În general, însă, sunt mult mai accesibile decât în alte țări europene.
Un român care a călătorit recent în Bulgaria, la Balchik, a povestit o experiență frumoasă de care a avut parte, pe un grup de Facebook pentru turiști. A dezvăluit cât a plătit pentru o bere și o porție de macrou la grătar în teritoriu. Sumele i-au uimit pe internauți, fiind nu doar mai mici decât în alte state europene, ci chiar infime în comparație cu cele din țara noastră.
Costuri mai mici decât în stațiunile de pe litoralul românesc
„Prețuri Balchik, Bulgaria. Două porții macrou file la grătar (o porție, 7.9 leva), cu salată, sos usturoi proaspăt, o bere Zagorska ( foarte bună – 3.50 ) și cartofi prăjiți proaspeți (nu congelați). O terasă/ restaurant drăguță, cu specific pescăresc, liniștită, la marginea stațiunii. Vizavi de postul de grăniceri, la parcarea cu barieră.
În meniu exista și lup de mare, guvizi, hamsii, somon, piciorușe de broască, caracatiță, păstrăv, scoicărie, midii, dar si feluri gătite -miel, mix grill pui, porc, pizza. Dar ar fi o impietate să nu alegem pește proaspăt. Pestisorul albastru arată că este proaspăt, din Marea Neagră adus. Total 29 leva. Recomand!”, a scris românul pe grupul de Facebook Forum Bulgaria.
O leva, moneda Bulgariei, reprezintă echivalentul a 2, 5 lei românești cu aproximație. Efectuând un simplu calcul, constatăm că suma plătită la restaurant de către românul citat este de 29 leva, ceea ce înseamnă 73 de lei românești. În țara noastră, mai ales în stațiunile de pe litoral, este imposibil să mănânci la un astfel de cost.