27 aug. 2023 | 17:25

Cât costă kilogramul de vinete în Piața Pucheni. Prețurile au luat-o razna

News
Cât costă kilogramul de vinete în Piața Pucheni. Prețurile au luat-o razna
Ce preț au legumele în Piața Pucheni

În ultima perioadă, prețurile la alimente au crescut constant, iar salariile românilor nu mai țin pasul cu aceste creșteri. De asemenea, prețurile au crescut considerabil și la legume.

Prețurile la legume din Piața Pucheni

Legumele și fructele se numără printre cele mai cumpărate alimente în perioada verii. Majoritatea românilor preferă să cumpere din piață, direct de la producător. În Piața Pucheni, prețurile au luat-o razna.

Dacă doriți să cumpărați un kilogram de vinete, va trebui să scoateți din buzunar între 1,7 lei și 2,5 lei. De asemenea, un kilogram de roșii costă 4 – 5 lei, în funcție de producător, iar un kilogram de ardei costă 5 lei.

Prețurile legumelor la Piața din Brașov

În piața agroalimentară din Brașov, marfa nu mai trece prin mâna unor intermediari, așa că prețurile sunt decente. Față de marile piețe agro-alimentare din Brașov, legumele se vând cu circa 25% mai puțin.

Potrivit proprietarului pieței, Constantin Codreanu, marfa este adusă la Brașov direct de la producătorii din zona legumicolă de la Matca. În piața din Autogara 3, roșiile și castraveții se vând cu 3 lei/kg și vinetele cu 7 lei/kg.

Citește și: Cât costă acum laptele în supermarketuri. Prețurile au scăzut de la 1 august

„Nu avem marfă de import în această piață, care nu este la fel de gustoasă și de aceeași calitate. Aducând direct de la producători, putem vinde marfa la un preț accesibil tocmai pentru a veni în sprijinul brașovenilor în aceste vremuri când toate prețurile au explodat, iar veniturile au scăzut. Totodată, mai multor persoane nevoiașe le-am oferit legume gratuit, fiindcă ar fi mare păcat să ținem marfa, să se învechească și apoi să o aruncăm”, a spus Constantin Codreanu.

14 produse alimentare, ieftinite

Ministerul Agriculturii a anunțat că prețurile a 14 produse alimentare de bază au scăzut deja cu până la 50%, după intrarea în vigoare, la 1 august, a Ordonanţei de Urgenţă nr. 67/2023 pentru ieftinirea alimentelor.

Potrivit actului normativ, este vizată limitarea adaosurilor comerciale practicate în procesarea şi comercializarea unor produse alimentare esenţiale, cu scopul scăderii preţurilor pentru aceste categorii de produse şi, implicit, cu scopul creşterii puterii de cumpărare a populaţiei, pentru o perioadă de trei luni.

Citește și: Ce înseamnă cifrele de pe fructele şi legumele din supermarket. Detaliul ştiut doar de angajaţi, trebuie să ştii ce cumperi

„Mă bucur să văd că măsurile luate prin acest act normativ au un impact pozitiv asupra economiei româneşti şi că, împreună cu reprezentanţii supermarket-urilor, producători şi procesatori, am reuşit să găsim o soluţie viabilă care a dus la stoparea creşterii preţurilor la alimentele de bază şi la creşterea puterii de cumpărare pentru românii cu venituri mici şi medii. (…)”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a fost deja dat
Capital.ro
Titi Aur, despre cel mai mare pericol pentru şoferii la volan: "E mai rău ca alcoolul. Ar trebui interzis"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro