Cât costă carnea de miel în 2021. Vești proaste pentru români: cu cât s-a scumpit kilogramul

Cât costă carnea de miel în 2021. Vești proaste pentru români: cu cât s-a scumpit kilogramul
Cât costă anul acesta un kilogram de carne de miel?

Cât trebuie să cheltuie românii pe carnea de miel de Paște? Anul 2021 a venit deja cu scumpiri așteptate. Iată cât va costa un kilogram de carne de miel! Veștile nu sunt deloc bune.

Cât costă un kilogram de carne de miel în 2021?

Carnea de miel este preferată deseori doar în dreptul meselor de Paște. Mulți români privesc această carne ca pe o delicatesă, precum și este, astfel că o consumă rar. Un plus la consumul rar este și prețul acesteia, care în anul curent a crescut.

Ciobanii au voie să sacrifice animalele doar în abatoare autorizate care sunt foarte puține și și mai scumpe decât alternativa din trecut, lucru care înseamnă un adaos serios pe kilogramul de carne.

Spațiile special amenajate pentru această activitatea au dispărut din piețe din cauza pandemiei de coronavirus. Soluția eficientă pentru toată lumea ar fi să obțină rapid aprobările necesare.

Un cioban din Bihor care are peste 600 de mioare de la care s-a ales în această primăvară cu peste 800 de miei a venit cu câteva detalii. Acesta a mărturisit că îi este foarte greu să îi vândă pentru că din cauza crizei sanitare nu vor exista spațiile speciale dedicate sacrificării mieilor de Paște. În zona acestuia există doar două abatoare, iar cel din Beiuș poate să primească un număr mare de clienți, din fericire. 

  • Anul trecut un kilogram de carne de miel se vindea cu 12-13 lei/kilogram, iar anul acesta această cantitate vine în rândul românilor cu 15 lei.

„Sacrificarea mieilor este posibilă în abatoarele autorizate”

Sandu Ciocaș, proprietar de oi: ”Mergeai acolo, erau măcelari verificați, era un lucru curat, bun. O să se vândă mieii peste tot, nici nu știu ce să zic, la colțul străzii. Dacă noi n-avem voie la stână”.

Dumitru Salo-Mureșan, medic specialist DSV Bihor: ”Din cauza măsurilor aplicate în contextul pandemiei de Covid, în acest an autoritățile locale nu au solicitat deschiderea unor centre speciale de sacrificare a mieilor. Ca urmare, în acest an, sacrificarea mieilor este posibilă în abatoarele autorizate”.

Sandu Ciocaș, proprietar de oi: ”La care abator, că nu sunt abatoare pregătite pentru așa ceva. Îl vând la om și și-l duce acasă. Numai că, problema știți care e? O să fie cetățeni care nu-l știe beli, și-atuncea ce-o să facă cu el?”.

Dragoș Suciu, purtător de cuvânt DSVSA Alba: ”Centrele temporare de sacrificare a mieilor vor fi amenajate doar dacă va fi absolut necesar, numai în cazul în care există solicitări scrise din partea unor primării”. (Sursa: știrileprotv.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI