Cât costă berea pe litoralul românesc. Nu e de mirare că unii vin cu ea de acasă

Cât costă berea pe litoralul românesc. Nu e de mirare că unii vin cu ea de acasă
Cat costa sa bei o bere pe litoralul romanesc

Căldură mare, monșer, pe litoralul românesc! Turiștii adoră să stea pe șezlong, la terasă sau chiar pe plajă savurând o bere rece sau un cocktail pe măsură. Prețurile din stațiunile din România diferă în funcție de stațiune și pretențiile vizitatorilor. În timp ce unii preferă să savureze o băutură la restaurant, alții cumpără un bax de la supermarket.

Ce prețuri plătesc românii pe litoralul autohton

Când temperaturile caniculare depășesc 30 – 35 de grade, turiștii de pe litoral fac tot posibilul pentru a se răcori, motiv pentru care se retrag în restaurante, baruri, puburi și diverse alte localuri pentru a savura o halbă rece de bere sau alte băuturi care să le potolească setea.

Prețurile meniurilor de pe litoral diferă în funcție de stațiunea în care te afli. Potrivit celor de la Observator, în Mamaia Nord, turiștii nu se uită la bani, atunci când vor să se distreze.

Când sunt la plajă și simt nevoia să se răcorească, turiștii plătesc 13 lei pentru o bere la draft și 20 de lei dacă preferă o bere la sticlă.

În Năvodari, prețul unei beri la draft poate să coste între 7 și 8 lei, ajungând chiar și la 15 lei, în anumite localuri. Binenînțeles, cu cât de apropii mai mult de zona cluburilor, cu atât mai mult cresc prețurile, sticla de bere ajungând să coste și 25 de lei.

Cât costă o bere în Vama Veche

Foarte mulți turiști de pe litoral preferă să cumpere bere de la supermarket, care costă 3 – 5 lei, pentru a economisi banii pe care plănuiesc să-i cheltuiască pe alte plăceri, precum articole pentru plajă, cremă de soare și alte accesorii.

În zona de sud a litoralului românesc, preţurile sunt la jumătate. Berea la draft costă 7 lei, iar în Vama Veche, una dintre cele mai populare stațiuni de la Marea Neagră, o bere costă dublu la terasă faţă de una cumpărată de pe stradă.

„Vindem bere şi la draft şi la sticlă. Pleacă de la 15 lei berea la draft şi poate ajunge până la 22 lei în fucţie de marcă.”, a declarat reprezentantul unei terase din Vamă, pentru sursa citată.

„Dacă preţul unei beri la draft la o terasă din Vama Veche, cu vedere frontală spre mare este 13 lei. Aici, pe aleea din centrul staţiunii găsiţi la jumătate de preţ, 6 lei. ”, completează reporterul Observator.