Cât ar rezista, de fapt, coronavirus pe suprafețe. Anunțul specialiștilor americani răstoarnă tot
Dacă până acum specialiștii spuneau că noul virus COVID-19 se putea transmite doar prin respirație și prin contact direct, mai nou specialiștii americani au descoperit și alte aspecte ale transmiterii virusului care pot fi la fel de letale ca și transmiterea prin contact direct.
Cât ar rezista, de fapt, coronavirus pe suprafețe
De curând, specialiștii în virusologie și microbiologie americani au publicat un material prin care vin cu noi date dspre coronavirus, și anume că acesta poate supravieţui pe suprafeţe de 5 ori mai mult decât se credea iniţial. Studiul a fost făcut public după ce medicii au găsit urme de COVID-19 pe nava Diamond Princess la 17 zile de la evacuare.
Cei care au făcut această descoperire și, ulterior, au publicat studiul de caz, au fost specialiştii de la Centru pentru prevenirea bolilor din Statele Unite. Noile date au fost descoperite în urma unei anchete la bordul navei de lux Diamond Princess. Ancheta a scos la iveală faptul că virusul supravieţuieşte pe anumite suprafeţe mai bine de două săptămâni.
Anunțul specialiștilor americani răstoarnă tot
În perioada anchetei, tocmai în vederea găsirii unei soluții de a stopa răspândirea virusului, și a implicit a unei metode virusologice de combatere, specialiştii de la Centru pentru prevenirea bolilor din Statele Unite au descoperit urme ale noului coronavirus la bordul navei chiar şi la 17 zile după ce pasagerii au fost debarcaţi.
Anterior acestor descoperiri, specialiștii enunțaseră teoria conform căreia noul tip de coronavirus rămâne activ pe suprafeţe precum plastic sau oţel inoxidabil până la 3 zile. În cazul vasului de croazieră, 3.700 de oameni se aflau pe Diamond Princess în momentul în care nava a fost plasată în carantină în largul coastelor Japoniei, iar intre aceştia, peste 800, printre care şi doi români, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar 10 dintre ei au murit.
Rămâne să urmărim evoluția studiilor făcute de specialiști și să vedem ce metode noi de combatare se vor găsi. Vă reamintim că în România, conform unei declarații făcute public de unul din specialiști s-ar fi dezvoltat o nouă tehnologice de producere a unui vaccin împotriva COVID-19. Ce este alarmant, conform aceleiași declarații, este că, ulterior publicării datelor științifice de către echipa română, contra-partida de specialiști chinezi ar fi preluat datele și le-ar fi însușit ca fiind ale lor.