Mulți turiști străini au auzit de regiunea istorică și legendară a Transilvaniei, dar mult mai puțini sunt familiarizați cu unul dintre principalele orașe ale regiunii, Brașov. Acesta este inclus în topul celor mai frumoase așezări din România. Situat chiar în inima țării, Brașovul este poate cea mai cunoscută destinație după București. Acestea fiind spuse, municipiul servește și ca o bază excelentă pentru a explora împrejurimile. Dacă te afli deja aici și vrei să iei masa la restaurant, iată cât a plătit un cuplu pe două beri și o porție de papanași. Prețul este piperat.
Înainte de a-ți dezvălui suma plătită de doi clienți la restaurant, să facem un tur al orașului. Top lucruri de făcut în Brașov, în două zile. În primul rând, plimbă-te prin Orașul Vechi. Centrul istoric este o priveliște deosebită. Trecutul său este omniprezent în elementele medievale și baroc care coexistă în deplină armonie. Colorate și ornamentate, clădirile par să fi izvorât direct din paginile unui basm. Plimbarea prin acest decor încântător ar trebui să fie prioritatea oricărui vizitator.
Nu trebuie ratată Piața Sfatului. Sașii ardeleni, populațiile germane care au locuit regiunea din secolul al XII-lea până în secolul al XIX-lea, sunt responsabili pentru frumusețea arhitecturală a Brașovului. Iar Piața Sfatului reprezintă inima orașului medieval. Încearcă să te plimbi prin centru foarte devreme dimineața, când este incredibil de liniște.
Pe timpul verii, Piața Sfatului găzduiește diverse evenimente și spectacole. Savurarea unei beri locale în timp ce privești din bar chiar în piață este una dintre cele mai bune relaxări în Brașov.
Principala atracție a orașului vechi este Biserica Neagră. Se spune că este cea mai mare biserică gotică de pe ruta dintre Viena și Istanbul. Numele său original german era Marienkirche. Lăcășul de cult și-a luat noul nume după 1689, anul Marelui Incendiu al Brașovului. Acesta din urmă a distrus cea mai mare parte a orașului și a înnegrit zidurile bisericii. Vara, Biserica Neagră găzduiește splendide concerte de orgă.
Este distractiv și înfricoșător să te plimbi pe una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Strada Sforii a devenit unul dintre principalele obiective turistice din Orașul Vechi Brașov. Cine ar fi ghicit că a fost construit inițial în secolul al XV-lea ca un pasaj pentru a facilita operațiunile pompierilor?
După ce te-ai plimbat pe străduțele superbe, ți se face foame, nu? Care sunt prețurile pentru două beri și o porție de papanași în Brașov. Un cuplu a plătit la restaurantul Ograda 75 de lei, fără să-și comande ceva mai consistent. Dacă vrei coaste de porc și mere fierte în vin, te costă 58 de lei. Sau păstrăvul file în crustă de muștar are prețul de 59 de lei.