Cât a fost de fapt amenda pe care a primit-o Novak Djokovic după descalificarea de la US Open 2020. Americanii au băgat şi sporuri şi s-a ajuns la o sumă colosală!

Cât a fost de fapt amenda pe care a primit-o Novak Djokovic după descalificarea de la US Open 2020. Americanii au băgat şi sporuri şi s-a ajuns la o sumă colosală!
Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit o arbitră de linie

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit o arbitră de linie în primul set al partidei cu Pablo Carreno Busta. Gestul nesportiv al sârbului a fost taxat fără milă de oficialii USTA, care au aplicat cu stricteţe regulamentul. Djokovic a fost trimis acasă după incidentul de duminică seară şi va încasa şi o amendă record din partea organizatorilor.

Djokovic, lăsat fără premiul de 250.000 de dolari pentru optimi! Plus 20.000 amendă pentru că nu a fost la conferinţa de presă

Novak Djokovic a fost anunţat că nu va mai încasa nimic din cecul de 250.00 de dolari pe care trebuia să îl primească pentru calificarea în optimile de finală. Iar sârbul are toate motivele să fie furios dacă ţinem cont că era considerat mare favorit anul acesta la New York. Putea să fie titlul de Grand Slam cu numărul 18 pentru el. Descalificarea de duminică i-a luat această şansă, care ar fi venit şi cu un cec de 3 milioane de dolari. Suma acordată celor doi învingători de pe tablourile principale.

Novak Djokovic verifică dacă arbitra pe care a lovit-o este OK. Sârbul avea să fie descalificat câteva minute mai târziu

Americanii nu se opresc după ce l-au lăsat pe Djokovic fără cei 250.000 de dolari care i se cuveneau pentru accederea în optimi. Îi vor adăuga şi un spor de 20.000 de dolari la această penalizare. Asta pentru că nu s-a prezentat la conferinţa de presă de la finalul partidei cu Pablo Carreno Busta. Cea în care a şi fost descalificat. Djokovic a plecat furios de la complexul Flushing Meadows. Fără să mai dea ochii cu jurnaliştii care aşteptau răspunsuri de la el.

Astfel, amenda lui Novak Djokovic va ajunge la un total de 270.000 de dolari. Iar dacă ţinem cont că Nole ar fi ajuns cu siguranţă în fazele finale, pierderile pot fi considerate chiar mai mari pentru el. Liderul mondial ar urma să joace chiar săptămâna viitoare, la Roma, pentru ca apoi să participe şi la Roland Garros.