Cât a dat un turist pe o ciorbă de văcuță și chiftele marinate în Mamaia, chiar azi. Nu o să îți vină să crezi! FOTO EXCLUSIV
Cât a dat un turist pe o ciorbă de văcuță și chiftele marinate? Deși ar putea părea plictisitor subiectul, stațiunea Mamaia revine! Nu cu multe articole în urmă, scriam despre prețurile de aici, despre condiții. Vorbeam și despre turiștii români care fug în alte stațiuni, dar pe litoralul bulgăresc. Recent însă, un turist a făcut o prospecție de piață, tot în Mamaia. Așa că, am aflat cât a dat un turist pe o ciorbă de văcuță și chiftele marinate în Mamaia, chiar azi. Mai mult ca sigur că nu o să îți vină să crezi!
Prețuri în Mamaia, la „împinge tava”
Sunt convins că v-ați cam plictisit să tot citiți despre stațiunea Mamaia, despre prețurile de aici, condițiile de plajă, etc. Dar, mai aveți puțină răbdare, chiar merită să citiți.
Dacă ne referim strict la prețurile pentru un sejur, într-adevăr, prețurile sunt extrem de exagerate. Așa cum spuneam ieri, aici, cu banii pe care hotelierii din Mamaia îi cer, ai putea lejer să mergi chiar în Egipt, pentru o săptămână, nu pentru trei zile ca în Mamaia.
Dar, conform unei vorbe românești, „nu e fraier cel care cere, ci cel care dă!”, cam așa este și acum, inclusiv aici, pe litoralul românesc. Dar, hei, tot răul spre bine, nu?
Mergem mai departe cu periplul prin stațiunea Mamaia, și am stat de vorbă cu un turist care a făcut un mic prospect de piață. Ideea era dacă se poate sta câteva zile aici, nu cu mulți bani.
O cazare, relativ, ieftină găsești, dacă te chinui puțin. Marea problemă, însă, sunt prețurile practicate în restaurantele din stațiunea Mamaia.
Așa că, am plecat cu turistul nostru în căutarea unui local în care ai putea mâncă cu bani puțini, și de calitate. În cele din urmă am ajuns la restaurantul-terasă „Estival” din Mamaia. Pentru cei care nu sunt familiarizați, este vorba de un local, de tipul „împinge tava”, iar prețurile sunt din cele mai ieftine.
Prețuri mici, calitate bună! Cât a dat un turist pe o ciorbă de văcuță și chiftele marinate în Mamaia, chiar azi
Dacă ajungi la „Estival”, în Mamaia, vei descoperi că un menu, constând intr-o ciorbă de văcuță și chiftele marinate costă doar 38 de lei.
Dacă stăm să ne gândim la ce alte oferte sunt, cel puțin în localurile din Mamaia, acesta este chiar un preţ foarte bun, iar turistul nostru spune că mâncarea a fost delicioasă.
Bănuiesc că sunteți familiarziați cu aplicația Tazz, cu ajutorul căreia puteți comanda, la botul calului, diferite menu-uri. Dacă nu știați, restaurantul „Estival” apare în lista din aplicație, iar la capitolul mâncare, prețurile sunt după cum urmează:
Ciorbe
- Ciorbă de pui a la grec: Carne pui , ceapă, morcovi, țelină, ardei, orez, smântână, ou, verdeață – 16 lei
- Ciorbă de văcuță: Carne vită, ceapă, morcovi, țelină, ardei, mazăre, varză, verdeață – 16 lei
- Ciorbă de burtă: Burtă vită, smanatana, ou – 18 lei
- Ciorbă de fasole: Fasole, ceapă, morcov, ardei, costiță afumată, verdeață – 13 lei
- Ciorbă de legume: Ceapă, morcovi, țelină, ardei, mazăre, varză, verdeață – 13 lei
- Supă cremă de linte: Linte, ardei, morcov,ceapă, lămâie – 14 lei
Feluri principale
- Șnițel de pui pane 150 g – 21 lei
- Șnițel de curcan pane 150 g – 24 lei
- Crispy strips 180 g – 18 lei
- Aripioare de pui 180 g – 15 lei
- Ficăței 200 g – 20 lei
- Hamsie 150 g – 21 lei
- Iahnie de fasole 200 g – 12 lei
- Varză călită 200 g – 12 lei
- Tochitură de porc 150 g – 22 lei
- Chifteluțe marinate 140 g – 16 lei
- Cașcaval pane 150 g – 15 lei
Reamintim că aceste prețuri sunt cele afișate de aplicație, în dreptul restaurantului „Estival”, la data realizării acestui material!
Concluzie
Duă cum vedeți, dacă ai răbdare și cauți, chiar și în cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, Mamaia, poți mânca bine și chiar cu bani puțini.