07 feb. 2024 | 16:16

Cât a costat o apă plată la 750 de ml la un restaurant de lângă Palatul Bragadiru. Prețul s-a triplat

Diverse
Cât a costat o apă plată la 750 de ml la un restaurant de lângă Palatul Bragadiru. Prețul s-a triplat
Capitala dă tonul la prețurile din restaurante!

E bine știut faptul că în Capitală se dă tonul la mai toate prețurile, iar în anumite cazuri acestea sunt extrem de mari. Cu toate astea, nu te-ai aștepta să plătești sume extrem de mari pentru chiar și o simplă sticlă de apă minerală. Dacă nu ne crezi, citește mai departe și află cât a costat o apă plată la 750 de ml la un restaurant de lângă Palatul Bragadiru, în 2024.

Capitala dă tonul la prețurile din restaurante!

Așa cum scriam recent într-un alt articol, în primele luni ale acestui an românii au asistat cu surprindere la creșerea prețurilor, uneori nejustificate, în mai toate restaurantele din București.

Vezi și: Palatul Bragadiru, la vânzare: cât costă faimoasa clădire din centrul Capitalei

Dar, deși există reglementări care prevăd că un agent comercial poate avea un adaos de până la 300%, sunt locuri în care prețul, chiar și pentru o banală sticlă de apă plată a ajuns peste media acceptabilă.

Cât a costat o apă plată la 750 de ml la un restaurant de lângă Palatul Bragadiru. Prețul s-a triplat

Interior Palatul Bragadiru

Situat în Calea Rahovei, celebrul Palat Bragadiru a devenit un loc foarte frecventat de bucureșteni, și nu numai, atât pentru istoria sa, cât și pentru restaurantele din interiorul palatului, cât și cele din vecinătate. În cazul localurilor din palat se știu cam care sunt prețurile, și nu de ieri de azi.

Află cât a costat o apă plată la 750 de ml la un restaurant de lângă Palatul Bragadiru

Dar, nu despre asta vorbim azi, ci despre unul din localurile din apropierea acestui așezământ, care are și un anume specific culinar, importat de peste ocean. Deși cu ani în urmă, respectivul local era unul acesibil și celor cu mai puțini bani, în februarie 2024 deja putem vorbi de prețuri prohibitive aici, și nu neapărat la preparatele culinare, ci mai degrabă la băuturile carbogazoase, alcoolice și cele simple.

Vezi și: Cât a ajuns să coste o ciorbă în restaurantele din București. Prețurile au crescut enorm în 2024

În cazul de față, ca și exemplu, luăm în calcul un grup de de 8 persoane, fiecare comandând câte un preparat culinar, și trebuie menționat că porțiile sunt extrem de mari, așa că, aveți grijă să nu mâncați când plecați de acasă. Pe lângă preparatele culinare, de altfel foarte bine făcute, fiecare a comandat și câte o băutură, cel mai mult fiind prezentă apa plată și cea minerală.

Dacă în cazul băuturilor alcoolice se știe că prețurile, în general sunt ceva mai mari, surpriza a fost și mai mare când au constatat cât a costat o apă plată la 750 de ml. În acest caz vorbim de un preț triplat, și anume de 21 de lei pentru o sticlă.

Cât costă în magazine o apă plată de 750 ml

Dacă ar fi să căutăm, atât în ofertele online, cât și direct în magazinele retail, vom constata că o sticlă de apă plată de 750 ml costă de la 2,29 lei sticla, iar dacă ne dorim un anume brand, vom plăti între 40 și 95 de lei pe bax sau cutie.

Vezi și: Un neamţ, uimit de preţurile mari la restaurantele din Sibiu. A scos cu greu bani din portofel

În raport cu prețul de mai sus, la cel cerut pe bucată în localul despre care relatam, vom constata că, din păcate, avem de-a face cu preț triplu, pe lângă cele practicate la celelate preparate și băuturi comandate, care au dus la final la o notă de plată de aproape 1.200 de lei pentru o masă de 8 persoane. În concluzie, prețurile în București, cel puțin în anumite localuri centrale, au crescut vertiginos, ajungând prohibitive pentru cei cu mai puține venituri.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se confiscă banii românilor. S-a dat lege pe 10 mai: Direct la pușcărie, indiferent de sumă!
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro