Cât a ajuns să coste un loc de parcare în Cluj. De banii aceștia îți iei 2 mașini mai ieftine
Este incredibil cât a ajuns să coste un loc de parcare în Cluj. De banii aceștia îți iei 2 mașini mai ieftine. Astfel, un loc de parcare într-un bloc amplasat la câţiva metri de cel mai important parc al orașului Cluj costă nu mai puțin de 18.000 de euro. Apartamentul de 95 de metri pătraţi căruia îi aparține locul de parcare costă 200.000 de euro.
Cât costă un loc de parcare în Cluj. Este cel mai scump din țară
Este de necrezut cât a ajuns să coste un loc de parcare în Cluj. Astfel, pentru cumpărarea unui loc de parcare, care vine la pachet, normal, cu achiziționarea unui apartament, se plătește cam cât ar costa două mașini noi, dar ceva mai ieftine.
Astfel, în blocul aflat în cartierul Mănştur, la câţiva metri de două parcuri ale Clujului, se află unele dintre cele mai scumpe apartamente din orașul Cluj-Napoca. Apartamentul are o suprafaţă de 95 de metri pătraţi, o terasă de 16 metri pătraţi şi a fost catalogat de constructor ca având un ”confort sporit”.
Blocul este situat într-o zonă bună a orașului
”Capital Imobiliare va propune spre vanzare un apartament 3 camere confort sporit, in blocul Semiluna, zona Plopilor, Cluj-Napoca. Proprietatea este situata la etajul 2/10, orientare E-N-V, dispune de o suprafata de 95 mp si 16 mp terasa, iar compartimentarea este urmatoarea: 1 living + bucatarie, 2 dormitoare, 2 bai, 1 hol.
Apartamentul este situat intr-un bloc premium din Cluj-Napoca, aproape de Parcul Rozelor, Parcul Babes, retras de la strada principala Plopilor. Acess securizat cu bariera si portar, persoana dedicata pe partea de reparatii, personal pentru intretinerea spatiilor verzi. Proprietatea dispune si de un loc de parcare subteran cu acess la lifturi, pret 18.000 euro”, scrie în anunțul de pe imobiliare.ro.
Cluj, cele mai mari prețuri la aprtamente din țară
De asemenea, Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oraş din România în ceea ce privește prețurile la proprietățile imobiliare. Astfel, un apartament costă aici 1.811 euro/metru pătrat cu circa 500 de euro pe metru pătrat mai scump decât la Capitală, unde metrul pătrat de apartament costă 1.357 euro. De asemenea, la Timişoara, metrul pătrat de apartament costă 1.293 euro, potrivit imobiliare.ro.
Pe de altă parte, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că, în urma unor discuţii cu edilii de sector, dar şi cu primarul general al Capitalei, a reieşit că aceştia susţin o creştere a preţului locurilor de parcare la 300-600 de lei anual.
Taxele cu locurile de parcare trebuie să crească și în București
„Unii dintre voi au fost supăraţi pe mine pentru că le-am spus că taxa pe parcare trebuie să crească. Susţin în continuare acest lucru: taxa pe parcare trebuie să crească. Avem niveluri ale taxei de parcare de 58,4 lei sau de 79 de lei, dacă stăm un pic mai central. Aceste sume sunt pe an. Sunt nişte sume foarte mici, pentru un bun care este al tuturor, până la urmă.
Spaţiul public este un bun al tuturor, iar în condiţiile în care avem atât de multe maşini, să avem acest privilegiu, de a avea un loc de parcare aproape gratis, nu cred că se mai justifică şi este cazul să creştem puţin taxa de parcare. Avem o discuţie în acest cu toţi primarii de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general. Vom pune în dezbatere şi nivelul chiriei anuale a parcării pe cele trei zone, iar ce discutasem cu toţii şi părea să fie o soluţie agreată de toţi primarii este să ajungem cu nivelul parcării undeva între 300-600 de lei pe an„, a precizat Radu Mihaiu, într-o discuţie pe Facebook cu locuitorii Sectorului 2.