Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi. Iată câți bani cer comercianții

Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi. Iată câți bani cer comercianții
Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi. Iată câți bani cer comercianții

Starea de urgență în care se află România, din cauza crizei coronavirusului a scumpit prețurile în magazine și hipermarketuri. Jurnalista Ionela Arcanu a postat pe pagina de Facebook o imagine mai mult decât grăitoare. Un kilogram de cartofi a ajuns să coste mult, dar acesta este cazul mai multor produse alimentare.

Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi. Iată câți bani cer comercianții

Coronavirusul a scumpit prețurile unora dintre alimente. Astfel, un kilogram de cartofi a ajuns să coste între patru și șapte lei, în prezent. De altfel, aceasta este situația mai multor produse în această perioadă.

sursa foto: Facebook/ Ionela Arcanu

sursa foto: Facebook/ Ionela ArcanuDatele oficiale arată că vânzările marilor lanțuri comerciale au crescut cu 30 la sută, ajungându-se la nivelul celor înregistrate de sărbători. Printre produsele la care prețurile au crescut se numără iaurtul, apa plată sau produsele de panificație. Apa a ajuns, la 3, 19 lei de la 2, 85 lei, pâinea libaneză a crescut la valoarea de 4, 9 lei.

Criza coronavirusului mărește prețurile

Reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) au precizat că fiecare comerciant este însă liber să-și stabilească prețurile conform pieței concurențiale: „Poate au cauze obiective. Poate s-a scumpit transportul”, au precizat reprezentanţii AMRCR, potrivit adevărul.ro.

De altfel, autoritățile susțin că urmăresc îndeaproape fenomenul. Astfel că, Consiliul Concurenței a precizat că monitorizează atent comportamentul companiilor și atrage atenția marilor lanțuri de magazine că nu trebuie să se folosească de această criză pentru a crește prețurile fără justificare obiectivă.

În plină criză de coronavirus, România are, la ora actuală, 184 de îmbolnăviri. Au fost astfel înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea, este anunțul Grupului pentru Comunicare Strategică. Mai mult, trei dintre pacienții cu coronavirus sunt internați sub monitorizare, la terapie intensivă, în stare stabilă. Persoanele confirmate pozitiv au vârste între 21 și 65 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI