Cât a ajuns să coste o nuntă în România, pe timp de pandemie. Preţurile au explodat

Cât a ajuns să coste o nuntă în România, pe timp de pandemie. Preţurile au explodat
Cât a ajuns să coste o nuntă în România, pe timp de pandemie. Preţurile au explodat

Organizarea unei nunți nu e deloc o treabă ușoară. De la locație, formație, meniu, flori și ținută, la invitații și detalii precum candy bar ori mărturii, o nuntă este un eveniment nu numai solicitant, dar și foarte scump.

Cât a ajuns să coste o nuntă în România, pe timp de pandemie

La momentul actual, ca să faci o nuntă în România ar trebui să plătești minim 8-9000 de euro. În acest preț sunct incluse 80 de meniuri care variază între 50 și 100 de euro.

„Noi am estimat undeva la 8 9 mii de euro costul unei nunţi, vorbim de un preţ de meniu între 50 şi 100 de euro. Vorbim un preţ mediu de un număr mediu de invitaţi de 75 80 de invitaţi la eveniment.

Sigur că deşi aceste cifre diferă de la perioada de boom la perioada de recesiune şi la perioadele mai proaste economice, pentru că atunci când suntem într o criză scade foarte mult şi numărul de invitaţi. Dacă te aşteptai la 150 de persoane, vei avea 80-90-110 de persoane.

Pentru că oamenii nu mai au disponibilitatea şi putinţa să vină la o nuntă şi atunci încep să găsească scuze să nu participe la acea nuntă” a declarat Alin Caraman, proprietar Bon Mariage la ZF Live.

Scade numărul de invitați

În 2007, piața nunților a afectată puternic de criza economică din țară. Mulți au ales să își amâne evenimentele în acea perioadă.

„Astfel, scade evident şi Piaţa nunţilor. În 2007 a fost o scădere foarte foarte puternică când a venit criza, pentru că lumea nu mai nu mai plătea nicio aroganţă pentru nuntă.

Oamenii renunţă, pe de altă parte scade foarte mult numărul de invitaţi şi se amână evenimentele de la un an la altul, se tot amână pentru că nu există bani şi atunci din aceşti trei factori am avut o scădere de 60-70 la sută a pieţei şi a cifrelor de afaceri” a mai spus Alin Caraman.

Bugetul unei nunți poate ajunge până la 10.000 de euro, iar asta fără să punem la socoteală micile detalii pe care mirii le doresc, cum ar fi accesorii personalizate la locație sau o cabină foto, de exemplu. În plus, doar rochia de mireasă poate să coste de la 3000 de lei până la 5000 de lei, în timp ce un costum de mire ajunge până la 3500 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI