La o scurtă analizarea a broșurii de la Mega Image, observăm o ofertă care ne sare în ochi. Pentru o pungă de cireșe bio, care cântărește 500 de grame, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 24,99 de lei. Potrivit unui simplu calcul, pentru un kilogram de cireșe, românii vor plăti 49,98 de lei.
Pe tarabele din România își fac loc și cireșele din Grecia, care la început de sezon erau mai ieftine. O fotografie postată pe un grup de vacanță din Grecia a stârnit mai multe controverse. Într-un târg din Grecia, cireșele erau vândute cu 4 euro pe kilogram, echivalentul a 20 de lei pe kilogram. În România, un kilogram de cireșe costă 30 de lei.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România vine în sprijinul românilor care-și doresc să cumpere cireșe la un preț mai mic. Potrivit reprezentanților ACR, românii pot găsit cireșe care costă 12 lei.
„Dacă nu e un milion nu e fiță”, scrie, ironic, un comentator.
Un alt internaut susține că a plătit 10 lei pe căpșuni, „astea sunt prețurile, îți vine să-ți faci livadă”.
„Cireșe de mai? Mai încolo!!! Am în fața blocului un cireș, București, si încă nu e copt. Abia puțin pârguit. Deci, cireșe de mai, mai prin iunie. Am văzut cireșe și caise pe tarabe și mă bucur că nu au scris că sunt românești.”, scrie o altă persoană.
Cei care cumpără cireșe se întreabă ce pot face ca acestea să țină mai mult. Ei bine, aceștia pot apela la o serie de trucuri. Pentru ca cireșele să țină mai mult, românii se pot folosi de bicarbonat. Tot ce trebuie să facă aceștia este să spele bine cireșele. După ce acestea sunt spălate, pot aduăuga compoziția minune care va prelungi viața cireșelor. Pentru obținerea acesteia, românii trebuie să dizolve o lingură de bicarbonat într-un vas, în care se pun patru câni cu apă. După ce compoziția este amestecată bine, aceasta poate fi turnată peste cireșe. După ce au trecut cele 10 minute, scoateți cireșele din acel amestec și spalăți-le foarte bine. Ulterior, le poți pune într-un vas care se închide eremetic.