Patronii de hoteluri și restaurante de la malul mării au rămas fără clienți. Majoritatea românilor preferă să dea aceleași sume sau să mai pună puțini bani peste economiile de vacanță pentru a merge departe de meleaguri. Mulți dintre ei nu înțeleg prețurile mari în raport cu servirea nepoliticoasă, mâncarea deloc bună sau exagerările cu care au dat nas în nas la valurile mării. Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia în acest sezon estival? Nu este de mirare că turiștii au ales zile de relaxare în Grecia sau Bulgaria.
Restricțiile au fost ridicate în sezonul acesta cald, iar românii au dat buzna pe litoral, dar mulți nu s-au bucurat de un sejur lung așa cum obișnuiau după ce au văzut prețurile. Mamaia rămâne totuși pe primul loc și acum la sumele piperate cerute clienților la mâncare sau diverse servicii.
Unii nu au ocolit stațiunea de la malul mării, timp în care alții au plecat dezamăgiți în Grecia sau Bulgaria pentru o distracție mai avantajoasă. Cine vrea răsfăț la mare, trebuie să scoată bani mulți din buzunare. Prețurile pentru o noapte de cazare încep de la 140 de lei pentru două persoane, iar pentru 2 șezlonguri plătești 200 de lei.
Din păcate, câțiva turiști au avut parte și de alte neplăceri și s-au trezit cu mâncare stricată în farfurie. ANSVSA pune la dispoziție numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007. Persoanele care sunt în acest caz pot apela aici dacă au primit mâncare alterată de la restaurante sau localuri de pe litoral. Mai mult decât atât, se poate suna și la numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787.
Nu mai puțin de 1.084 de restaurante de pe litoralul românesc au primit amenzi de peste 2.6 milioane de lei pentru nerespectarea normelor de igienă în ultima săptămână. Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) au confiscat 605,26 kg de alimente stricate.
,,În perioada 27.06-31.07.2022 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei.
De asemenea a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kg de produse alimentare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare. Echipele de inspectori, la solicitarea instituţiilor partenere, au desfăşurat acţiuni de control oficial la un festival de pe teritoriul judeţului Constanța”, se arată într-un comunicat de presă al ANSVSA.