Casa de Pensii se schimbă total. Anunțul ministrului Violeta Alexandru despre banii pe care îi vor primi

Casa de Pensii se schimbă total. Anunțul ministrului Violeta Alexandru despre banii pe care îi vor primi
Violeta Alexandru face un anunț important despre Casa de Pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că 24 de case județene vor primi 1,2 milioane de lei, pentru amenajarea spațiilor arhivelor și pentru servicii de arhivare, iar pentru alte șapte solicitările sunt în curs de aprobare.

Casa de Pensii se schimbă total. Anunțul ministrului Violeta Alexandru

„Punem la punct şi arhivele caselor de pensii. 24 de case judeţene (inclusiv Bucureştiul) au solicitat şi le-au fost aprobate fonduri pentru amenajarea spaţiilor arhivelor, inclusiv pentru achiziţionarea de servicii de arhivare (în total 1,2 milioane lei). În unele a fost efectiv nevoie, după cum le-am spus direct la faţa locului, să se dea cu mătura şi să se pună dosarele în ordine. Ce înţelegem de aici? Probleme de bază din sistem (lucruri simple) au fost lăsate nerezolvate de prea mulţi ani de zile. Întrebaţi pe cei care vă cer să le acordaţi încrederea ce au rezolvat concret şi când încep să vă vorbească de viziuni, planuri, proiecte să vă aduceţi aminte că România are nevoie de rezolvarea problemelor de bază. Trebuie să fim serioşi în legătură cu cele mai elementare obligaţii”, a notat Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii a mai adăugat că, pe lângă curăţenia efectivă din arhive, a creat în mandatul său inclusiv posibilitatea recuperării unor informaţii din carnetele de muncă bine scanate.

”Vreau neapărat să păstrăm în siguranță documente care atestă o viață întreagă muncită”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că cele mai mari sume pentru punerea la punct a arhivelor s-au dus către Satu Mare, pentru reparaţii acoperiş spaţiu arhivă, Bucureşti – pentru plata chirii spaţii arhivă, Argeş – pentru stingătoare, rafturi şi servicii de ignifugare, Buzău – pentru reparaţii instalaţie electrică, Ilfov – pentru servicii de arhivare şi plata chirii spaţii arhivă.

„Alte 7 case de pensii au făcut solicitări de fonduri şi sunt în curs de aprobare. Dacă le punem pe toate la punct, se poate trece la un alt nivel. Vreau neapărat să păstrăm în siguranţă documentele care atestă o viaţă întreagă muncită. Aceste lucruri – la a căror punere la punct nu renunţ – înseamnă, pentru mine, respect pentru pensionari. Faptul că aceste lucruri puse la punct vor rămâne după terminarea mandatului meu, îmi dă o mare satisfacţie. Se va lucra mai bine în administraţie oferind serviciile cerute de oameni. Asta este ceea ce contează”, a mai scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe reţeaua de socializare Facebook.

Victoria Violeta Alexandru s-a născut la data de 11 noiembrie 1975, în București. ea este ministrul Muncii și Protecției Sociale începând cu 4 noiembrie 2019, în ambele guverne Ludovic Orban. Violeta Alexandru a mai deținut funcția de ministru delegat pentru dialog social în perioada 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017, în guvernul Dacian Cioloș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI