Casa Albă a divulgat condiția pe care Joe Biden i-a pus-o lui Vladimir Putin pentru a accepta să discute cu el. Ce trebuie să facă liderul Kremlinului, de fapt

Casa Albă a divulgat condiția pe care Joe Biden i-a pus-o lui Vladimir Putin pentru a accepta să discute cu el. Ce trebuie să facă liderul Kremlinului, de fapt
Vladimir Putin ș Joe Biden

Casa Albă a anunțat cu câteva ore în urmă ce condiție i-a impus Joe Biden lui Vladimir Putin pentru a accepta să discute el. După cum toată lumea știe, președintele american este extrem de revoltat pe ambiția liderului de la Kremlin să cucerească Ucraina cu prețul unei adevărate catastrofe umanitare. Astfel, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a vorbit despre schimbările pe care Putin ar trebuie să le adopte pentru a ajunge la negocieri cu Joe Biden.

Singura condiție pusă de Joe Biden pentru a discuta cu Vladimir Putin

Încă din primele zile de război, SUA, alături de statele NATO, de partenerii din cadrul Grupului G7 şi de cei din Uniunea Europeană i-au impus o serie de restricții Rusiei, astfel că Vladimir Putin este încolțit din toate părțile.

Vulnerabilitatea financiară a Rusiei nu mai este un secret, iar de scăparea de unele dintre sancțiunile dure ține exclusiv de alegerile pe care Vladimir Putin le va face în contextul războiului din Ucraina. Președintele american a vorbit cu Putin ultima oară pe 12 februarie, iar pe 24 februarie, Putin a inceput invadarea Ucrainei.

Din acel moment, Joe Biden a avut doar reproșuri și critici la adresa liderului Kremlinului, afirmând chiar că este „criminal de război”, ipocrit și mincinos.

Kate Bedingfield, unul dintre purtătorii de cuvânt al Casei Albe a afirmat că Joe Biden nu are niciun gând să discute cu omologul său rus, atâta vreme cât tensiunea conflictului din Ucraina nu va scădea semnificativ, iar Putin nu-și va lua un angajament clar privind această detensionare.

„Nu există niciun plan în momentul de faţă. Noi am fost foarte clari că orice reimplicare în diplomaţie la acel nivel ar necesita o demonstraţie semnificativă din partea ruşilor în sensul unei reduceri serioase a tensiunilor, iar noi nu am văzut acest lucru”, a declarat Kate Bedingfield, potrivit CNN.

Unde s-ar ascunde Vladimir Putin

Joe Biden a fost întrebat, joi, în ce măsură crede că Vladimir Putin ar fi putut fi dezinformat de către consilierii săi, așa cum s-a vehiculat în presa internațională. Președintele american a devăluit că liderul Krmelinului s-ar autoizola, în vreme ce pe unii dintre consilierii săi i-ar fi plasat în arest la domiciliu. Liderul de la Casa Albă a transmis că, pentru moment, nu există dovezi clare, motiv pentru care nu vrea să ofere informații eronate.

„Este o întrebare deschisă. Există o mulțime de speculații, dar se pare că – dar nu spun asta cu certitudine – se pare că se autoizolează și există unele indicii că a concediat sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi. Dar nu vreau să pun prea mult preț pe asta în acest moment, pentru că nu avem atât de multe dovezi concrete”, a adăugat Joe Biden.

Urmăriți Playtech.ro și pe