România nu se numără printre cele mai bogate țări din lume, dar există multe oportunități de dezvoltare, față de alte state, iar unele cartiere din București, de exemplu, se compară cu cele selecte zone din țări precum Olanda, Germania, Franța și așa mai departe.
Alegerea cartierului în vei locui pentru tot restul vieții sau o bună perioadă de timp este o decizie importantă. Trebuie să ai în vedere mai multe aspecte importante, precum poziționarea acestuia, existența parcurilor, magazinelor, grădinițelor, școlilor și multe altele.
Un alt factor important pe care nu trebuie să-l ignori este siguranța. Potrivit statisticilor, în cazul Bucureștiului, cel mai sigur cartier este situat în Sectorul 4, mai exact cartierul Văcărești.
Platforma de imobiliare Storia a făcut un top al celor mai sigure zone, iar Capitala se află pe locul 21, cu un scor de 75,6. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât cartierul este mai sigur.
Având în vedere acest lucru, Văcărești a obținut un scor de 89,7. Pe lângă siguranța sporită, este o zonă unde locuitorii sunt aproape de mijloacele de transport în comun și unele centre comerciale mari. De asemenea, e găsesc foarte mute spații verzi în Parcul Natural Văcărești.
Alte cartiere foarte sigure din București sunt: Aviatorilor, cu un scor de 89,6; Pajura – 87,6 și Floreasca – 87,5.
La polul opus se află cartiere precum Ferentari – 58,1; Unirii – 59,4 sau Obor și Colentina, ambele cu un scor de 61,2.
Secretarul de stat al Ministerului de Interne, Bogdan Despescu, declară că România poate fi considerată o țară sigură, fapt recunoscut și de cetățenii din alte state care ne vizitează.
Potrivit acestuia, de la intrarea în vigoare a „legii Anastasia”, pe data de 13 iulie 2023, la nivel național au fost înregistrate doar 40 de accidente mortale cauzate de conducerea sub influența alcoolului și cinci accidente mortale cauzate de conducerea sub influența drogurilor.
„Criminalitatea se situează aproximativ la acelaşi nivel ca la începutul anului 2023. Infracţiunile grave, comise cu violenţă, au scăzut cu 2,4%, a scăzut numărul infracţiunilor de furt cu 7,9% şi a celor de tâlhărie cu aproape 18%.
Se înregistrează o uşoară creştere a numărului de infracţiuni de loviri sau alte violenţe. Putem afirma că România este o ţară sigură, fapt recunoscut nu numai de cetăţenii din România, ci şi de cetăţenii din alte state care ne vizitează. (…)
Această siguranţă nu este un dat, este un efort al structurilor cu atribuţii în domeniu, care permanent, zi de zi, insistent, desfăşoară activităţi în folosul cetăţenilor”, a declarat Bogdan Despescu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.