16 iul. 2022 | 16:40

Carnete de elev și cataloage noi pentru anul școlar 2022-2023. Descarcă-le de aici în format PDF

Utile
Carnete de elev și cataloage noi pentru anul școlar 2022-2023. Descarcă-le de aici în format PDF
Asa arata noile cataloage si carnete scolare

Cum arată noile modele de cataloage și carnete de elev pentru anul școlar 2022-2023, structurat pe module? Tocmai au fost publicate de Ministerul Educației. Iată ce trebuie să știi despre documentele anunțate de instituție, acestea pot fi descărcate în format PDF mai jos. Reamintim că ministrul Sorin Cîmpeanu a eliminat denumirea de „semestre”.

Carnete și cataloage noi pentru elevi și profesori

Au apărut noile modele de cataloage școlare și carnete de elev destinate anului școlar ce va începe în toamnă. Perioada 2022-2023 este structurată pe module,  nu pe semestre, cum era până acum, fiind necesare noi exemplare pentru profesori și elevi. Astfel, modelele au fost publicate de Ministerul Educației pe edu.ro, la secțiunea „Acte de studii și documente școlare”, și au fost schimbate în toate școlile. (Vezi în GALERIA FOTO cum arată).

De menționat că, pentru anul școlar 2022-2023, calendarul a fost aprobat de Ministerul Educației la data de 31 martie, prin ordinul 3.505, iar organizarea acestuia este pe module, fiind eliminată denumirea de „semestre”. Sunt prevăzute cinci module, despărțite de tot atâtea vacanțe. Școala începe luni, 5 septembrie, fiind pentru prima dată în istoria recentă a școlii românești când debutul este atât de devreme. Cursurile se încheie la 16 iunie 2023.

Ce spune Ministerul Educației despre noile documente

„Conform prevederilor art. 4 din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), Ministerul Educației aprobă anual modelul și conținutul documentelor școlare.

Întrucât catalogul este un document școlar, conform dispozițiilor art. 2 alin (1) lit. (b) din actul normativ precizat și raportat la prevederile capitolului III intitulat ,,Evaluarea copiilor/elevilor”, art. 109 din ordinul de ministru nr. 4.183/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (în vigoare începând cu 1 septembrie 2022), potrivit căruia la fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, publicăm noile modele de cataloage aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar”, se arată în mesajul despre cataloagele școlare.

Descarcă-le PDF

Cât despre carnetele pentru elevi același minister precizează următoarele: „Conform prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), carnetul de elev este un document de corespondență între unitatea de învățământ și familia elevului”.

Acestea pot fi descărcate, accesând link-urile de mai jos:

Catalog învățământ primar – clasa pregătitoare;
Catalog învățământ primar – clasele I-IV;
Catalog învățământ primar în limbile minorităților naționale;
Catalog învățământ gimnazial;
Catalog învățământ liceal;
Catalog învățământ liceal – secții/școli speciale germane;
Catalog învățământ postliceal;
Catalog învățământ profesional.

Carnet de elev – învățământ primar;
Carnet de elev – învățământ gimnazial;
Carnet de elev – învățământ liceal;
Carnet de elev – învățământ postliceal;
Carnet de elev – învățământ profesional.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro