Carnea de găină de la țară fierbe mai repede dacă pui acest ingredient. Secretul bucătarilor
Carnea este unul dintre cele mai versatile alimente din bucătărie, existând o mulțime de feluri de mâncare care se pot prepara cu acest ingredient gustos. Prin urmare, vorbim în rândurile de mai jos despre un truc care te ajută să fierbi carnea mai repede. Iată ce ingredient să adaugi.
Cum să fierbi mai repede carnea de găină de țară
Carnea se numără printre alimentele de bază ale bucătăriei tradiționale românești, ce poate fi gătită în mii de feluri diferite, în funcție de gustul fiecăruia. Cu toate acestea, unele preparate necesită mult timp de gătire, mai ales atunci când se folosește carne de casă.
Gospodinele sunt nevoite să petreacă în bucătărie chiar și câteva ore, atunci când gătesc o carne care fierbe greu. Din fericire, există o metodă pentru a reduce timpul de gătire și un truc pentru ca aceasta să fiarbă repede. Acest ingredient te va salva cu siguranță!
Ce ingredient să adaugi
Mâncarea bună necesită răbdare și timp, iar preparatele gătite la foc mic sunt cele mai gustoase, mai ales când vine vorba despre carne. Cu toate acestea, de multe ori putem fi pe fugă și nu putem sta cu orele în bucătărie, pentru a pregăti masa.
Carnea de vită, de pasăre poate fierbe greu dacă nu este fragedă sau dacă este de casă. Așadar, în acest caz, pentru a te asigura că nu va sta ore întregi pe aragaz, tai-o în bucăți cât mai mici. O bucată mare de carne va fierbe mult mai greu decât cele mici. De asemenea, poți apela la oala cu presiune, varianta cea mai rapidă pentru a găti orice fel de carne.
Însă, în cazul în care nu ai la îndemână o astfel de oală, poți apela la un ingredient minune. Bicarbonatul de sodiu ajută foarte mult la frăgezirea cărnii. Atunci când vrei să faci o ciorbă sau alte preparate cu carne, adaugă o linguriță de bicarbonat în oala în care aceasta este pusă la gătit. Nu pune sare de la început, pentru că aceasta încetinește procesul termic.
Ce alt truc mai poți folosi
Dar soluțiile salvatoare nu se opresc aici. Iar asta pentru că gospodinele mai au un truc secret pe care îl folosesc. Tot ce ai de făcut este să adaugi o lingură sau o linguriță din inox în oala în care pui carnea la fiert. Metalul o va face să se frăgezească mult mai repede.
După ce carnea a fiert, scoate lingura din oală și adaugă restul ingredientelor, pentru a termina felul de mâncare.
Citește și: Supă de pui ca la bunica. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la o oră după ce începe să fiarbă