Carnea se numără printre alimentele de bază ale bucătăriei tradiționale românești, fapt pentru care există o mulțime de feluri de mâncare care se pot prepara cu acest ingredient gustos. Prin urmare, vorbim în rândurile de mai jos despre un truc care te ajută să fierbi carnea mai repede. Sfatul de care să ții cont pe viitor.
Carnea, sau mai bine zis, numeroasele și diferitele bucăți de carne pot fi gătite în mii de feluri diferite și depinde mult de gustul fiecăruia. Este, de altfel, unul dintre cele mai pregătite alimente, atât în restaurante, cât și în bucătăria de acasă.
În general, acest fel de mâncare face parte din categoria felurilor principale, deși în bucătăria modernă este adesea consumată ca un singur fel, însoțit de diverse garnituri.
Totuși, un impediment îl reprezintă faptul că, uneori, carnea este ceva mai bătrână, fapt pentru care ea trebuie să stea mai mult la fiert, pe foc. Cu toate acestea, există un truc care îți va fi de mare ajutor.
Multe gospodine obișnuiesc să pună carnea bătrână la fiert, într-o oală cu presiune. Este, așadar, varianta cea mai la îndemână, având în vedere că aceasta fierbe cea mai greu. Cu toate acestea, gospodinele iscusite au o altă variantă, care este la îndemâna tuturor.
Așadar, dacă ai o cantitate de carne bătrână care necesită mult timp de fierbere, poți apela la un alt truc secret. Aceasta se va găti mult mai ușor dacă, înainte cu o zi de a fi pregătită, o înfășori într-o pânză de in și o depozitezi într-un loc cald.
Spuma care se formează în apă atunci când carnea este pusă la fiert reprezintă de fapt proteine supuse procesului de coagulare. Prin urmare, atunci când aceasta se lasă în apă rece, proteinele și sărurile minerale se dizolvă.
În cazul în care ai pierdut din vedere faptul că trebuie să spumezi carnea, există o metodă extrem de eficientă de a o extrage rapid din supă! Tot ce trebuie să folosești este un banal albuș de ou!
Pus în preparatul tău, acesta va atrage imediat spuma, iar mâncarea va ieși limpede și gustoasă! Desigur, odată ce acesta și-a făcut ”treaba”, trebuie scos din oală.