În luna mai a anului 2018 familia Iohannis ar fi trebuit să fie chemați în fața justiției. Cazul făcea referire la unul din imobilele cumpărate de fostul primar al Sibiului, relatat și de o publicație online. Respectiva publicație tot în 2018 reclama faptul că familia Iohannis ar fi avut de restituit aproximativ 300.000 de euro. Suma reprezenta contravaloarea închirierii respectivului imobil. Dar, contrar așteptărilor, judecătorii au decis în favoarea lui Klaus și Carmen Iohannis.
Toată povestea acestui caz este strâns legată de procesele pe care familia Iohannis le avea, încă din 2005, tema fiind dobândirea celebrelor șase case. Unul din imobilele în cauză devenea litigiu după ce Parchetul demonstra dobândirea acestuia în mod nelegal.
În această speță, familia Iohannis pierdea în noiembrie 2015 procesul. Argumentul Parchetului fiind că nu exista baza legală, dar și că nu existau moștenitori legali. Consecința a fost că respectivul imobil a revenit statului, conform legilor.
Admnistratorii site-ului lumeajustitiei.ro decid în 2018 să înainteze pe lângă Parchet o plângere în care fac referire exact la suma presupus datorată de familia Iohannis, și anume 300.000 de euro. Conform plângerii acestora, banii proveneau ilegal din închirierea respectivului imobil, amintit anterior.
Spre nenorocul acestora, în 6 februarie a.c., judecătorii respingeau demersul celor de la lumeajustitiei.ro, pe motiv că obiectul plângerii fusese deja implicat într-un proces și că s-a dat și o decizie în acest caz, cu alte cuvinte obiectul plângerii nu mai avea valabilitate.
”Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta SC Jurindex Media SRL împotriva ordonanţei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică confirmată prin ordonanţa nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform deciziei instanței de judecată.”, spune decizia dată de judecători în 6 februarie.
Așa cum relatam recent, averea actualului Președinte, Klaus Iohannis, a intrat în vizorul procurorilor, încă din anii 2000. Atunci, în urma unui demers jurnalistic de anchetă, ieșeau la iveală modurile ilegale prin care Primarul Klaus Iohannis intra în posesia unor imobile, pe baza unor certificate de moștenitor false.
Imobilul în cauză, era unul din cele șase dobândite ilegal, și la care judecătorii dăduseră o decizie încă din 2005. Nu se știe încă ce se întâmplă cu celelalte cauze pe rol. Nu se știe nici dacă s-a mai dat vreo decizie pe această speță. Cert este că familia Iohannis nu va fi obligată să restituie cei 300.000 de euro, conform celor reclamate de publicația online amintită anterior.