17 apr. 2021 | 08:33

Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci la drum lung

Diverse
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci la drum lung
Verifică-ți uleiul înante de un drum lung!

Chiar dacă sunt restricții, asta nu-i împiedică pe români să plece din oraș. Având în vedere că suntem în weekend mulți și-au făcut planuri de plecare. Dacă sunteți și șofer este bine să vă verificați mașina înainte de plecare. Verificarea mașinii înainte de un drum lung este una din recomandările importante.

Verificări esențiale înainte de un drumlung cu mașina

Mașina personală este bine să fie întreținută, indiferent de ce drum avem de făcut. Dar, dacă vă pregătiți de un drum lung, cu atât mai mult. Cu pregătirea potrivită, călătoriile lungi cu mașina pot fi sigure și fără incidente nedorite. Există o serie de verificări ale mașinii pe care le puteți efectua atât în jurul mașinii, cât și sub capotă.

Toate aceste verificări sunt pentru a vă menține buna funcționare a mașinii și pentru a preveni o defecțiune. A vă murdări mâinile sub capotă ar putea părea ceva ce ar trebui să lăsați pe mâna profesioniștilor. Dar nu există niciun motiv pentru care să nu vă puteți întreține singuri anumite lucruri.

Puteți petrece cinci minute efectuând aceste verificări simple la fiecare câteva săptămâni. Cu siguranță înainte de o călătorie lungă vă poate economisi mult timp și bani pe termen lung. Ca să nu mai vorbim de ajutor, pentru a vă menține în siguranță pe drumuri.

În cele ce urmează încercăm să vă propunem câteva lucruri pe care le puteți face singuri. În aceste situații nu este nevoie de mâna unui profesionist, fiind lucruri foarte simple de verificat.

Ștergătoarele de parbriz și spălarea acestuia

Conducerea cu parbrizul murdar nu este doar frustrantă, ci poate fi și periculoasă. Verificați dacă ștergătoarele de parbriz nu sunt uzate și înlocuiți-le dacă este necesar. Nu uitați să vă asigurați, de asemenea, că soluția pentru spălarea parbrizului este completată suficient, astfel încât să puteți curăța complet parbrizul în timpul călătoriei.

Adâncimea benzii de rulare a anvelopelor și presiunea

Anvelopele uzate pot afecta grav manevrabilitatea, frânarea și siguranța mașinii în ansamblu. Înainte de o călătorie lungă, verificați ca suprafața de rulare a anvelopelor să aibă o adâncime minimă de 1,6 mm în cele trei sferturi centrale. Pentru asta se poate folosi un indicator de măsurare. Dacă banda de rulare este între 1,6 mm și 3 mm, luați în considerare înlocuirea anvelopelor înainte de călătorie.

Presiunea corectă a anvelopelor este esențială pentru a vă asigura că mașina dvs. frânează corect. Chiar și o anvelopă supraumflată sau subumflată poate avea un impact mare asupra modului în care se simte și se comportă mașina. În general mașinile au un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope care vă avertizează dacă este incorect. În cazul în care nu aveți așa ceva utilizați un manometru pentru a verifica dacă acestea sunt corecte înainte de un drum lung.

Verifică nivelul uleiului înainte de un drum lung

Uleiul este absolut vital pentru ca motorul mașinii dvs. să funcționeze fără probleme. Dacă mașina dvs. nu vă avertizează automat când uleiul dvs. este scăzut, utilizați joja pentru a verifica dacă nu a coborât sub minim. Dacă este sub minim completați cantitatea de ulei. Aveți grijă să nu-l umpleți excesiv, deoarece nici acest lucru nu este bun pentru motor.

Nu uita să verifici farurile înainte să pleci la drum lung

Farurile sunt esențiale pentru un drum lung. Acum este un moment bun pentru a verifica fiecare far. Verificați inclusiv indicatoarele și luminile de frână. S-ar putea să nu-ți dai seama că una a încetat să funcționeze. Înlocuiți becurile dacă este necesar și luați în considerare păstrarea pieselor de schimb în mașină pentru viitor.

Verificați-vă nivelul combustibilului pentru un drum lung

Majoritatea oamenilor sunt dornici să cnducă și să ajungă repede la destinație. Dar umplerea rezervorului de combustibil vă poate economisi timp. Mașinile moderne au capacitatea de a indica cu precizie câți litri mai aveți în rezervor. Asta vă pot ajuta la planificarea oricăror opriri de combustibil necesare. Mai ales dacă aveți un drum lung de făcut, este bine să aveți rezervorul plin.

Dacă aveți o mașină hibridă sau electrică, asigurați-vă că este complet încărcată înainte de a porni. Unele mașini plug-in vă permit să setați un cronometru pentru pre-răcire sau preîncălzire a mașinii în timpul încărcării. Merită să faceți acest lucru, deoarece reduce cantitatea de baterie pe care o utilizați după ce începeți să vă deplasați.

Ai grijă de lichidul pentru răcirea motorului

Lichidul de răcire menține motorul mașinii sănătos, reglând temperatura sistemului de răcire. Mașinile mai noi au un sistem de răcire închis, deci nu este nevoie să-l completați. În cazul mașinilor mai vechi, poate fi necesar să verificați singur nivelul și să îl completați dacă este necesar.

Concluzie

Deși pare greu și că ar lua mult timp, toate aceste etape sunt necesare, mai ales înaintea unui drum lung. Acste verificări vă vor ajuta să evitați situațiile mai puțin dorite. Dacă nu știți, nu puteți sau nu vreți, puteți apela oricând la un profesionist care să vă ajute. Așa că aveți grijă de mașină și drum bun.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Zelenski: nord-coreenii sunt executați de comandanți lor, ca sa nu pice prizonieri, rușii nu le acordă protecție. Ce spune Casa Albă
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Tariful Andrei pentru 45 de minute. Artista se umple de bani
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Amendă de 15.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Interzis pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
S-au anunțat PREȚURILE pe 2025 din FACTURI! CÂT vom PLĂTI pentru ENERGIA ELECTRICĂ
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro