Nu știi ce PIN să-ți pui la card? Iată câteva din opțiunile cele mai sigure pe care le-ai putea avea. Care sunt combinațiile cel mai puțin folosite de către români?
Sunt câteva întrebări pe care unii oameni poate nu și le-au pus, în timp ce alții nu au găsit răspuns cum ar fi: de ce codul PIN are doar 4 cifre și nu mai multe sau care este cea mai sigură combinație? Codul PIN a devenit un cod extrem de comun pe care trebuie să-l folosească o persoană în viața de zi cu zi. Acesta este acronimul sintagmei engleze Personal Identification Number (în română Număr Personal de Identificare) și poate să fie cuprins între 4 și 12 cifre, dar PIN-urile de la carduri au doar patru cifre.
John Shepherd-Barron a fost cel care a inventat primul bancomat din lume, cunoscut drept ATM sau automat de bani. Se spune că britanicul voia inițial ca PIN-urile să conțină șase cifre, dar după o discuție cu soția sa s-a rezumat la patru, aceasta spunându-i că ei i-ar fi mai ușor să rețină un cod de doar patru cifre, nu de mai multe. Astfel, Barron a optat pentru un PIN pentru carduri de doar patru cifre.
Există 10.000 de numere posibile, iar pentru a afla combinația cuiva e nevoie ca cineva să încerce de 9999 de ori, asta însemnând că are o șansă la 10.000 de încercări, dar în realitate la a treia încercare greșită a unui PIN sistemul blochează contul și reține media de acces, așa că șansele se reduc la 3.333. Studiile arată că cele mai ușoare coduri din lume sunt: 1234, 0000 și 1111, iar cele mai puțin populare sunt: 8068, 8093, 9629, 6835 și 7637.