Care sunt cele mai sigure coduri PIN la carduri. Sigur nu știai care sunt combinațiile nefolosite de români

Care sunt cele mai sigure coduri PIN la carduri. Sigur nu știai care sunt combinațiile nefolosite de români
Cele mai nefolosite PIN-uri la carduri 

Nu știi ce PIN să-ți pui la card? Iată câteva din opțiunile cele mai sigure pe care le-ai putea avea. Care sunt combinațiile cel mai puțin folosite de către români?

Cele mai nefolosite PIN-uri la carduri

Sunt câteva întrebări pe care unii oameni poate nu și le-au pus, în timp ce alții nu au găsit răspuns cum ar fi: de ce codul PIN are doar 4 cifre și nu mai multe sau care este cea mai sigură combinație? Codul PIN a devenit un cod extrem de comun pe care trebuie să-l folosească o persoană în viața de zi cu zi. Acesta este acronimul sintagmei engleze Personal Identification Number (în română Număr Personal de Identificare) și poate să fie cuprins între 4 și 12 cifre, dar PIN-urile de la carduri au doar patru cifre.

John Shepherd-Barron a fost cel care a inventat primul bancomat din lume, cunoscut drept ATM sau automat de bani. Se spune că britanicul voia inițial ca PIN-urile să conțină șase cifre, dar după o discuție cu soția sa s-a rezumat la patru, aceasta spunându-i că ei i-ar fi mai ușor să rețină un cod de doar patru cifre, nu de mai multe. Astfel, Barron a optat pentru un PIN pentru carduri de doar patru cifre.

Care sunt cele mai sigure combinații pentru codul PIN?
Care sunt cele mai sigure combinații pentru codul PIN?

10.000 de încercări pentru a ghici combinația cuiva

Există 10.000 de numere posibile, iar pentru a afla combinația cuiva e nevoie ca cineva să încerce de 9999 de ori, asta însemnând că are o șansă la 10.000 de încercări, dar în realitate la a treia încercare greșită a unui PIN sistemul blochează contul și reține media de acces, așa că șansele se reduc la 3.333. Studiile arată că cele mai ușoare coduri din lume sunt: 1234, 0000 și 1111, iar cele mai puțin populare sunt: 8068, 8093, 9629, 6835 și 7637.

  • Cum se află CVV al cardului?
    „Plățile cu cardul au devenit parte din viața noastră și sunt puțini cei care nu au efectuat o plată online. Cu toate acestea, nu oricine știe care este codul CVV al cardului. Codul CVC (Card Verification Code), uneori denumit și codul CVV (Card Verification Value) este codul format, de regulă, din 3 cifre. Acesta se găsește pe spatele cardului și este așa numitul „cod de securitate””, arată shtiu.ro.