Bucureștiul, ca majoritatea orașelor din România, în această perioadă a devenit aproape gol, datorită stiuatție de urgență generată de actuala criză pandemică. Traficul în capitală s-a diminuat cu procente considerabile, conform unui raport dat publicității zilele acestea.
În această perioadă a fost dat publicității un raport întcomit de o companie de panotaj electronic Phoenix Media și datele au fost interpretate de D&D Research, și conform acestuia traficul în capitală a scăzut cu un procent de 36% în timpul săptămânii şi cu 54% în weekend. Valorile scăzute s-au înregistrat în zona centrală şi cea de nord a capitalei. Valorile cele mai scăzute s-au înregistrat în perioada de weekend, procentul fiind de 63% în zona centrală, 56% în zona de nord şi de 44% în zona de sud a Bucureștiului.
Conform raportului celor de la Phoenix Media valorilor mai mici de trafic, cu alte cuvinte zonele unde s-a circulat mai intens, în comparație cu celelalte zone din București, cel puțin în perioada săptămânii, s-au dovedit a fi în zonele de sud și de vest ale capitalei. Explicația celor care au publicat studiul fiind aceea că, aceste zone fiind rezidențiale și cu populația ce activează în zone economice ce nu au putut fi transbordate în online, traficul a fost mai intens tocmai pe aceste considerente. În raportul Phoenix Media se mai arată că zona de nord a capitalei are o scădere mai mare în zilele lucrătoare pentru că aici este concentrată noua economie deservită de populația cu joburi de tip corporatist, activități ce au putut fi mutate în online.
”Zona Centrală scade puternic în weekend pentru că nu este zonă rezidenţială şi nu mai beneficiază de traficul adus de restaurante şi cafenele (horeca), activităţi culturale şi de entertainment (inclusiv parcuri), afirmă autorii raportului. De asemenea, remarcă şi efectul închiderii mall-urilor din capitală asupra valorilor de trafic. Spre exemplu Aleea Privighetorilor (una din direcţiile de acces în Mall Băneasa) înregistrează o scădere de 60% a valorilor de trafic în zilele din cursul săptămânii (60%) şi în cele din weekend (68%)”, explică autorii raportului.